Leleux Associated Brokers biedt haar cliënten gratis de verlaagde Frans roerende voorheffing van 12,80% aan

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel : +32 2 658 02 93
GSM : +32 495 59 38 06
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
Leleux Associated Brokers biedt haar cliënten gratis
de verlaagde Frans roerende voorheffing van 12,80% aan
 
Brussel, 5 juni 2019 – Verschillende Europese regeringen proberen de economie van hun land nieuw leven in te blazen door hun belasting op roerend inkomen aantrekkelijker te maken. De president van de Franse Republiek, Emmanuel Macron, kondigde vorig jaar de vermindering van de roerende voorheffing aan de bron voor buitenlandse investeerders aan. Door middel van een specifiek formulier ging de bronheffing op Frans roerend inkomen van 30,00% naar 12,80%.
 
Om haar cliënten helemaal gratis te laten genieten van dit nieuwe voordeel, is Leleux Associated Brokers een belastinginner bij de Franse belastingdienst geworden. Deze nieuwe status maakt het mogelijk voor de beursvennootschap om de bronheffing op roerend inkomen zelf te verrichten voor de Franse belastingdienst. Het verlaagd tarief kan dan ook toegepast worden voor cliënten die aan Leleux Associated Brokers het verklaring van woonplaats formulier 5000-FR hebben verstrekt, afgestempeld door de Belgische belastingdienst.  
 
Dankzij deze nieuwe gratis dienst kunnen de cliënten van Leleux Associated Brokers voortaan gedurende 3 jaar genieten van de verlaging van de roerende voorheffing op hun Franse aandelen. Een simpele formaliteit maakt het mogelijk om 61,04% van het dividend te innen in plaats van 49% zonder optimalisatie. Genoeg om het rendement op Franse aandelen met bijna 25% te verbeteren.  
 
Bij Leleux Associated Brokers is deze dienst eveneens gratis beschikbaar voor Italië, Ierland, Zweden, Noorwegen, Canada en de Verenigde Staten. Met een specifiek formulier geniet de cliënt gedurende een beperkte tijd (Italië, Ierland en Canada) of onbeperkt (Zweden, Noorwegen of Verenigde Staten) van het verminderd binnenlands voorheffingstarief van 15%, in plaats van het volledige tarief dat van kracht is in deze landen.
 
Binnenkort zal men voor Finse aandelen (zoals Nokia bij voorbeeld) ook genieten van deze gunstige behandeling. Voor deze laatste is geen formulier nodig. Leleux Associated Brokers onderneemt automatisch de nodige stappen voor de verlaagde tarieven voor roerende voorheffing.
 
Olivier Leleux, Voorzitter van het Directiecomité van Leleux Associated Brokers, licht toe: «We streven er al een eeuw naar de best passende oplossing te bieden op de specifieke behoeften van onze cliënten. De dubbele belasting van Franse dividenden - die voor veel Belgische aandeelhouders een aandachtspunt was geworden na de overname van Petrofina door Total of nog: de overname van Electrabel door Suez - verminderde het rendement op aandelen die men had gekocht in het kader van het beheer ‘zoals een goede huisvader’ van zijn aandelenportefeuille.
 
Door belastinginner te worden voor de Franse belastingdienst kunnen we nu het netto rendement van deze effecten in de portefeuilles van onze cliënten met meer dan 25% verbeteren. We zijn tevreden dat we op deze manier onze fiscale dienstverlening kunnen uitbreiden naar onze cliënten toe.
 
 
Wenst u meer inlichtingen of een interview,
neem dan contact op met Isabelle Schmit bij Luna : 
+32 2 658 02 91, +32 495 59 38 01 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Leleux Associated Brokers 
 
Leleux Associated Brokers werd opgericht in 1928 en is vandaag de voornaamste onafhankelijke Belgische beursvennootschap. Met een netwerk van meer dan 30 kantoren in heel België en bijna 130 medewerkers, is de beursvennootschap lid van de grootste internationale beursmarkten. Leleux Associated Brokers levert investeringsoplossingen gaande van beleggingsadvies tot portefeuillebeheer. Met meer dan 12.000 particuliere cliënten biedt Leleux Associated Brokers ook dienstverlening aan rond transacties en bewaring van roerende goederen voor 5 grote financiële instellingen.
 
Voor meer informatie: www.leleux.be
TOP