ERA België groeit opnieuw met 2 extra partners

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Baens bij Luna
Tel: +32 2 658 02 94
Gsm: +32 497 73 73 67
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
ERA België groeit opnieuw
met 2 extra partners
 
 
Danny Decupere en Dirk Hoet zetten hun ervaring in
voor Expense Reduction Analysts
 
Mechelen, 23 mei 2019 – ERA België wordt opnieuw wat groter. De twee nieuwe partners, Danny Decupere en Dirk Hoet, vervoegen het Expense Reduction Analysts-team. Danny Decupere is een specialist in de financiële sector en legt zich toe op het optimaliseren van financiële diensten. Dirk Hoet heeft zowel ervaring in Sales en Marketing als in directiefuncties. Hij legt zich vooral toe op klantenwerving en klantenmanagement. ERA België groeit zo van 14 naar 16 partners.
 
Met de komst van de twee nieuwe partners is het Belgische ERA-team weer een pak kennis en ervaring rijker. Danny Decupere en Dirk Hoet zetten na respectievelijk zo’n 25 en 30 jaar in het bedrijfsleven de stap naar een nieuw begin bij Expense Reduction Analysts. Hoet houdt zich vooral bezig met klantenwerving en klantenmanagement, terwijl Decupere voornamelijk gespecialiseerd is in financiële diensten. 
 
De nieuwe partners zijn met hun eigen specifieke ervaring en kwaliteiten zeker complementair aan de rest van het team”, zegt Johan Van Delm, Managing Partner bij ERA. “We waren met 14 en zijn nu uitgegroeid tot 16 partners. We zijn echter nog van plan om uit te breiden en rustig verder te evolueren naar 20.
 
Hoet: Bedrijven naar een hoger niveau tillen 
Ik heb het gevoel dat ik de ervaring die ik opbouwde nu ten volle kan inzetten bij ERA”, zegt Dirk Hoet, partner bij ERA. “Het coördineren van projecten en ze tot een goed einde brengen, dat zijn mijn sterktes. Ik hou ervan om projecten van begin tot einde op te volgen. Het geeft bovendien voldoening om bedrijven in een betere positie te brengen, en soms zelfs van een verlies- naar een winstsituatie.”
 
Decupere: Financiële diensten en financiering beter afstemmen op het bedrijf
 
Als ERA-partner wil Decupere een grote financiële meerwaarde bieden aan bedrijven. Doorheen zijn loopbaan merkte hij immers dat bedrijven zich niet altijd bewust zijn van het aanwezige potentieel op financieel vlak. “Soms zijn financiële diensten niet afgestemd op de werkelijke noden van het bedrijf of kunnen er om andere redenen betere voorwaarden voor deze diensten verkregen worden”, zegt Danny Decupere, partner bij ERA. “Qua financiering zelf zitten de bedrijven vaak aan hun limieten. Een grondige analyse kan echter meer ruimte vrijmaken en alternatieve financieringsvormen (bv. off-balance) kunnen extra leverage bieden voor de operationele activiteiten.” 
 
Loopbaan van Dirk Hoet, specialist in beveiliging, drukwerk en disposables
Hoet is van vele markten thuis. Qua opleiding heeft hij een economische achtergrond: hij behaalde een Master in de economische wetenschappen. Op professioneel vlak bouwde hij op 30 jaar tijd al heel wat ervaring op, eerst in de Marketing en Sales en daarna in meer algemene directiefuncties. Zo werkte hij bij Dombrecht Distribution nv (beveiligingsartikels), Balta Industries (vast tapijt), Mölnlycke en Utermöhlen (medische disposables) en Vandemoortele (voeding). Hij vervulde functies in Belgische en internationale bedrijven, met of zonder familiale structuur, in verschillende sectoren. Vooral de werelden van beveiliging, drukwerk en disposables hebben nog weinig geheimen voor Hoet. 
 
Carrière van Danny Decupere, gespecialiseerd in financiële diensten
 
Decupere begon zijn loopbaan in de academische sfeer, als assistent Internationale Economie aan de KU Leuven. Daarna kwam hij op de Beurs van Brussel terecht waar hij bedrijven hielp hun weg te vinden naar de beurs. Vervolgens werd hij Equity Analyst bij Branquart Costermans Securities en later ook bij Fortis Bank. Bij Fortis Bank werd hij nadien portefeuillemanager binnen het Structured Credit Management Team.
 
Eind 2008 stond Decupere mee aan de wieg van Royal Park Investments (RPI), de restbank van Fortis Bank. Na de opstart werd hij er verantwoordelijk voor het treasury management. Eind 2013 werd het RPI-verhaal met succes afgesloten door de verkoop van de activa aan een Amerikaans geldmarktfonds en stapte Decupere in een consulting firma, B-Crown Advisors. Hier stond hij als directeur onder meer in voor advies over schuldfinanciering, herstructurering van schulden en de waardering van portefeuilles. 
Nieuwe ERA-partner Danny Decupere
Nieuwe ERA-partner Dirk Hoet
Wenst u meer informatie of een interview, neem dan contact
op met Isabelle Baens bij Luna:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., +32 2 658 02 94 of +32 497 73 73 67. 

Over ERA
Expense Reduction Analysts (ERA) werd in 1992 opgericht als een internationaal adviesbureau en is vandaag actief in meer dan 25 landen. De consultants van ERA zijn gespecialiseerd in het terugdringen van niet-strategische bedrijfskosten. Dankzij haar ‘No cure, no pay’-formule, kent ERA een groeiend succes: de organisatie telt momenteel wereldwijd meer dan 650 consultants, waarvan 275 in Europa en 16 in België. 
In 2019 verwacht de organisatie een mondiale omzet van € 100 miljoen. De Belgische klantenlijst vermeldt intussen namen uit een zeer brede waaier van sectoren, zoals de retail- (Decathlon), media- (JCDecaux), financiële (Bank Degroof Petercam), industriële (Knauf), IT-services (Cegeka), zorg- (Cliniques universitaires Saint-Luc), onderwijs- (The British School of Brussels) en non-profit sector (Koning Boudewijn Stichting).
       
TOP