Federale Verzekering richt zijn pijlen op de publieke en sociale sector

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Elsie Van Linthout bij Luna
Tel: +32 2 658 02 70
Gsm: +32 475 26 01 03
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Federale Verzekering richt zijn pijlen
op de publieke en sociale sector
 
Brussel, 2 mei 2019 – Verzekeringsmaatschappij Federale Verzekering breidt zijn diensten uit en richt zich voortaan met een gespecialiseerde afdeling op de publieke en sociale sector. De ervaring van Federale Verzekering met grote projecten zoals vaak gevraagd wordt in de publieke sector, onder meer in de bouwsector, is daarbij een voordeel. Ook haar unieke positie als coöperatieve verzekeraar moet mee de doorslag geven. Federale Verzekering trok ook een Business Director aan die op dit vlak veel ervaring heeft: Geert Windmolders.
 
Een nieuw departement moet Federale Verzekering introduceren in de publieke en sociale sector, een deel van de markt waarin de verzekeraar tot nog toe niet actief was. Net daarom trok de maatschappij de afgelopen maanden een aantal gespecialiseerde profielen aan. “Federale Verzekering heeft al erg veel knowhow, maar dit deel van de markt vereist een specifieke aanpak”, zegt Geert Windmolders, Business director Social & Public. “Daarnaast nemen we vaak deel aan overheidsopdrachten en openbare aanbestedingen en dat vergt ook een zekere specialisatie.” 
 
Windmolders zelf was meer dan 7 jaar actief in de banksector in dezelfde positie en brengt dus heel wat ervaring met zich mee. “We merken dat er in deze markt plaats is voor een beginnende speler nu een aantal andere maatschappijen het terrein verlaten”, zegt Windmolders. “Het is dan ook de bedoeling om in eerste instantie voet aan de grond te krijgen en op termijn uit te groeien tot een significante speler. Daarom kiezen we nu onze dossiers zorgvuldig uit. We zetten onze knowhow in om mee te doen in dossiers waarbij we het verschil kunnen maken. Als je bekijkt hoeveel ervaring wij hebben met bijvoorbeeld arbeidsongevallen zie je meteen dat zoiets ook in de sociale sector heel goed van pas komt. Onze bestaande producten kunnen we zo erg goed inzetten in deze markt.
 
Ondertussen lieten zowel het UZ Brussel in Jette als het OCMW van Sint-Gillis zich al overtuigen door het aanbod van Federale Verzekering. Voor verschillende andere openbare aanbestedingen werd eveneens een dossier ingediend. “We merken dat we naast de voordelen van onze producten, nog een aantal mooie voordelen hebben ten opzichte van de concurrentie”, zegt Windmolders. “We zijn een 100% Belgische verzekeraar en die nabijheid speelt in deze markt zeker een rol. Bovendien zijn wij een coöperatieve maatschappij zonder privéaandeelhouders. Daardoor kunnen wij ons volledig richten op onze klant, die trouwens deelt in onze winst* (ristorno’s en ristorno’s leven). In de sociale sector is dat een enorm voordeel.”
 

Geert Windmolders, Business director Social & Public
 
 
 
Voor meer informatie of een interview over dit onderwerp, gelieve contact
op te nemen met Elsie Van Linthout bij Luna: 
02 658 02 70 of 0475 26 01 03 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Federale Verzekering
 
Federale Verzekering biedt een volledige waaier aan verzekeringen en financiële producten voor ondernemingen, zelfstandigen en particulieren aan. Dankzij zijn bijzondere structuur als ‘onderlinge’ en ‘coöperatieve’ onderneming, zonder externe aandeelhouders, kan het bedrijf zijn klanten centraal stellen en zijn winst met hen delen*
 
Federale Verzekering werd in 1911 opgericht door een groep aannemers. Nog altijd behoort de bouwsector in België tot één van haar belangrijkste doelgroepen. Met een totaal marktaandeel voor leven en niet-leven van 1,4 procent en een totaal op de geconsolideerde balans van 3,7 miljard euro, staat Federale Verzekering in de top-15 van Verzekeraars in België**. Federale Verzekering stelt in totaal 712 mensen te werk. Haar commerciële netwerk van meer dan 60 adviseurs, 35 kantoren en 5 gewestelijke zetels, bestrijkt het hele land.
 
 
Meer info vindt u op www.federale.be
 
* De ristorno’s en de ristorno’s leven evolueren met de tijd in functie van de resultaten en de toekomstperspectieven van de verzekeringsonderneming, haar solvabiliteit, de economische conjunctuur en de toestand van de financiële markten in verhouding tot de verbintenissen van de ondernemingen die deel uitmaken van de Groep Federale Verzekering, zoals omschreven op www.federale.be. De toekenning van de ristorno’s en de ristorno’s leven is niet gewaarborgd in de toekomst. De ristorno’s en de ristorno’s leven variëren per categorie en per type product. De regels inzake hun toekenning zijn opgenomen in de statuten van de ondernemingen die deel uitmaken van de Groep Federale Verzekering. De statuten kunnen geraadpleegd worden op www.federale.be.
** Bron: Assuralia
TOP