De eerste Vlaamse innovatie-award voor het onderwijs

Persbericht


Communicatiepartner:
Isabelle Baens bij Luna
Tel: +32 2 658 02 94
Gsm: +32 497 73 73 67
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
De eerste Vlaamse innovatie-award
voor het onderwijs
 
 
VAN IN stimuleert innovatie in het onderwijs
 
 
Wommelgem, 29 april 2019 – Educatieve uitgever VAN IN organiseert voor het eerst de ‘VAN INnovatie Award’. Leerkrachten (en leerkrachten in opleiding) kunnen een innovatief onderwijsidee insturen en zo de award in de wacht slepen. Een gespecialiseerde jury zal het meest innovatieve idee bekronen met een onderwijstrip naar Finland. De award past in het concept van VAN IN als voortrekker van slimmer en efficiënter leren en dus innovatie in het onderwijs. 
 
VAN IN organiseert voor het eerst de VAN INnovatie Award. Het bedrijf weet dat er veel innovatieve projecten bestaan en wil leerkrachten stimuleren om deze te delen met elkaar en het onderwijs zo naar een hoger niveau te tillen. “Zowel de leerlingen als de leerkrachten zijn gebaat bij een efficiënte en vernieuwende aanpak,” zegt Winfried Mortelmans, CEO van VAN IN. “Met dit initiatief geven we de vooruitgang een duwtje in de rug. We willen een platform bieden aan de leerkrachten, de ervaringsdeskundigen bij uitstek. Zo kunnen we ideeën delen, leren van elkaar en samen bouwen aan het onderwijs van morgen.” 
 
Een zorgvuldig uitgezochte jury zal de beste inzendingen eruit pikken. De juryleden komen uit verschillende domeinen, met elk een andere link met het onderwijs. Zowel juryleden met meer kennis van soft skills en de werking van ons brein in deze veranderende wereld, als juryleden met ervaring in de lespraktijk, lerarenopleiding, ervaring met technologie en transitieprocessen. De jury zal concreet bestaan uit Bert Smits, Katelijn Nijsman, Roeland van Rooy, Katelijne van De Pas, Carl Boel, Wouter Smets en Winfried Mortelmans, meer informatie staat op de website van de award: https://vaninnovatieaward.be/
 
Er zullen 3 winnaars geselecteerd worden: een voor het basisonderwijs, een voor het secundair onderwijs en een uit de lerarenopleiding. De winnaars mogen hun idee persoonlijk komen verdedigen. De jury bepaalt dan wie de hoofdprijs verdient en op onderwijstrip mag naar Finland. Finland is immers het land dat onafgebroken het beste scoort op vlak van onderwijsresultaten in Europa. 
 
VAN IN als innovator
 
Als ontwikkelaar van innovatieve leermiddelen, houdt VAN IN zich ook zelf bezig met vooruitstrevende projecten. Ze ontwikkelden onder meer Bingel, het digitale leerplatform voor het lager onderwijs. Het platform is erg populair in Vlaanderen en ondertussen ook in Finland, Zweden en Nederland.  
 
Bingel werd al meermaals bekroond: 
  • met de prestigieuze International Educational Learning Resources Award op de London Book Fair. 
  • met een internationale pedagogieprijs bij de Comenius EduMedia Awards.
  • met de titel ‘Trends Digital Pioneer’ in de categorie Customer Happiness voor Bingel Raket. Dat is een uitbreiding van Bingel waarbij kinderen met een scan hun leerstof kunnen oefenen en leerkrachten meteen een overzicht krijgen van de resultaten. 
 
We zijn zelf veel met innovatie bezig, en naast ons vele anderen in het onderwijs”, zegt Mortelmans. “Via de VAN INnovatie Award willen we leerkrachten een forum bieden over wat er leeft aan innovatie-ideeën en -projecten bij andere leerkrachten en wat er al bestaat in de context van innovatief onderwijs.”  
 
Wenst u meer informatie of een interview, neem dan contact
op met Isabelle Baens bij Luna: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
+32 2 658 02 94 of +32 497 73 73 67
Over VAN IN
 
VAN IN is de grootste educatieve uitgever in België en maakt deel uit van Sanoma learning, een onderdeel van de Finse groep Sanoma.
 
Dankzij de enthousiaste inzet van zo’n 190 medewerkers en nog veel meer auteurs biedt VAN IN het onderwijs innovatieve en kwaliteitsvolle leermiddelen aan, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Het gaat onder meer over de digitale leerplatformen Bingel (N) en Wazzou (F) voor het lager onderwijs, en Diddit (N) en Udiddit (F) voor het secundair onderwijs. Die systemen maken gepersonaliseerd leren en lesgeven mogelijk. Dit schooljaar ‘bingelt’ 81 % van de lagere scholen in Vlaanderen en oefenden er al meer 340.000 leerlingen op bingel. 
 
VAN IN werd opgericht in 1833 en heeft vandaag vestigingen in Wommelgem, Gent en Mont-Saint-Guibert. Meer informatie op https://vaninnovatieaward.be/ en op https://www.vanin.be
 
TOP