Your Nature: al meer dan 35 huizen op de site

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Muriel Lefébure bij Luna
Tel: +32 2 658 02 92
Gsm: +32 495 59 38 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Your Nature: al meer dan 35 huizen
op de site
 
  • 8 Lake Houses (of 4 tweeledige) op de site, het 5de tweeledige is in aanbouw
  • 28 Lodge Houses op de site
  • 4 gemeenschappelijke gebouwen in aanbouw: Bureaus & Onderhoud, Onthaal, Restaurant en Zolder 

 

Antoing, 11 april 2019 – Your Nature, het eco-resort in aanbouw op het domein van Bois de Péronnes in Antoing (Henegouwen), is in volle opbloei. Meer dan 30 huizen werden geïnstalleerd op de site en de eerste drie gemeenschappelijke gebouwen zijn uit de grond gerezen. Lokale en nationale spelers coördineren de werken om water, elektriciteit en glasvezelkabels te voorzien. De opening van de site voor het publiek is voorzien voor de zomer van 2020. De bestemming wordt gecommercialiseerd door de internationale hotelketen Dream Hotel Group. 
 
Het project Your Nature in het Bois de Péronnes in Antoing verloopt vlot. Op dit moment zijn de eerste vier tweeledige Lake Houses van respectievelijk 2 en 3 kamers en 28 van de 34 Lodge-huizen, al geïnstalleerd. De bijkomende eenheden zullen nog arriveren voor de opendeurdagen die op 26 april beginnen. 
 
Ook de gemeenschappelijke gebouwen beginnen vorm te krijgen. Na de betonwapening van de fundamenten van het gebouw ‘Bureaus & Onderhoud’, worden nu de muren gemetseld. De dakpannen van het onthaalgebouw werden gelegd. Deze dakpannen in OSB (Oriented Strand Board) zijn pannen van dunne houten plaatjes. Ze behoren tot een van de belangrijkste innovaties van de laatste jaren in de houtsector. De constructie van het restaurantgebouw is eveneens gestart: de kraan is geplaatst en de draineringswerken werden net voltooid. Tot slot worden de tegels gelegd van het zoldergebouw waarin de kruidenier-bakker ondergebracht zal worden. De werken vorderen onder het waakzame oog van werfcoördinator Steve Leveau. Hij superviseert de verschillende bouwploegen en de voortgang van de werken, terwijl hij ook waakt over de bescherming van de site. 
 
'ORES' en 'Carrières et Terrassements' aan boord
 
Your Nature vroeg aan ORES om de elektrische aansluiting van het project te voorzien gezien zijn rol als distributienetbeheerder.
 
Er waren meerdere ontmoetingen nodig om zo exact mogelijk het nodige elektrische vermogen te bepalen. Dit sleutelelement heeft ervoor gezorgd dat ORES het meest geschikte technisch-economische voorstel kon voorleggen. Na akkoord heeft ORES alle andere beheerders van kabels en leidingen bevraagd met als doel een synergie te ontwikkelen in het kader van het uitgraven van de nodige greppels. Eveneens op vraag van Your Nature, heeft ORES een haalbaarheidsonderzoek voorgesteld in verband met de openbare verlichting voor het nieuwe wegennet in het kader van dit project.
 
Op zijn beurt graaft het bedrijf Carrières et Terrassements momenteel de greppels voor de aanvragers. Dankzij dit werk van lange adem zullen de huizen en gemeenschappelijke gebouwen aangesloten kunnen worden op water, elektriciteit en glasvezelkabels. Langs de N503 zijn er eveneens werken bezig om de verschillende netwerken tot aan de ingang van de site te brengen.
 
De knowhow van een internationale groep
 
Your Nature is eind vorig jaar een samenwerking aangegaan met de internationale hotelketen Dream Hotel Group die de bestemming zal commercialiseren. Your Nature geniet zo mee van alle hotelgerelateerde competenties en knowhow van de groep. De opening van het eco-resort is voorzien voor de zomer van 2020.
 
Persconferentie 
 
Your Nature organiseert een persconferentie op vrijdag 26 april op het domein, vanaf 10 u., in aanwezigheid van François Mary, CEO van Your Nature, prins Édouard de Ligne – voorzitter van de raad van bestuur – en alle aandeelhouders. François Mary zal de voortgang van de werken voorstellen en prins Édouard de Ligne staat ter beschikking om alle vragen te beantwoorden. Daarna is het mogelijk om het domein te bezoeken dat momenteel uit 35 huizen en 4 gemeenschappelijke gebouwen in aanbouw bestaat. 
 
U vindt de link naar de uitnodiging hier.
 
 
 
 
 

Voor meer informatie of een interview, 
gelieve contact op te nemen met Muriel Lefébure bij Luna: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 02 658 02 92 of 0495 59 38 00
 
Over Péronnes Invest nv – Your Nature
 
Péronnes Invest werd opgericht in 2014 en is de drijvende kracht achter Your Nature. Het consortium van investeerders mobiliseert 80,9 miljoen euro aan gewestelijke en Europese openbare en privéfondsen – waarvan 28,9 miljoen privékapitaal, 7,5 miljoen openbare fondsen en 44,5 miljoen bankfondsen. De familie de Ligne is de hoofdaandeelhouder, samen met Paul Bertrand en Patrick Brami.
Your Nature is een milieuvriendelijk resort in aanbouw in het domein van Bois de Péronnes in Antoing (Henegouwen), aan de grens met Frankrijk. Het beschermde natuurgebied van 280 hectare was in handen van de prinsen van de familie de Ligne. Nu is het eigendom van Péronnes Invest. De bouw is voorzien in drie fasen, in de eerste fase zal het resort 188 vakantiehuisjes en 6 gemeenschappelijke gebouwen tellen.
 
Voor meer informatie: www.yournature.be  
TOP