Online Grafics wordt eerste Belgische Platinum Partner van Adobe

Persbericht

Voor meer informatie:
Communicatiepartner Luna
Jelle Couder 
02 658 02 79
0496 83 01 72
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
Online Grafics wordt eerste Belgische
Platinum Partner van Adobe
 
 
Kortrijk, 19 maart 2019 – Online Grafics, de grafische systeemintegrator uit Kortrijk, wordt de eerste Belgische Platinum Partner van Adobe. Dat is het hoogste niveau van samenwerking dat de Amerikaanse softwaregigant aangaat. Online Grafics is eveneens de grootste Adobe reseller van ons land en bevestigt met het partnerschap zijn leiderschap in de markt.
 
Online Grafics is al sinds 1993 actief als systeemintegerator in de grafische sector. Het bedrijf was al Adobe Gold Partner, maar krijgt als beloning voor de geleverde inspanningen een promotie tot Platinum Partner, meteen een primeur in België. “Dit is een beloning voor het harde werk dat we verzetten om onze klanten te begeleiden naar de cloudomgeving van Adobe”, zegt Geert Coolman, CEO van Online Grafics. “We zitten al aan boord sinds de start van het Adobe partnerprogramma en van Adobe Creative Cloud. We hebben dan ook de nodige businessplannen op poten staan om ervoor te zorgen dat we deze status kunnen behouden. Een Platinum Partnerschap wordt niet zomaar toegekend. Dit gaat alleen naar de partners die het best presteren en het meeste toegevoegde waarde creëren.
 
Het Platinum Partnerschap van Online Grafics betekent dat klanten meer mogelijkheden en flexibiliteit krijgen  en dat ze maximaal gebruik zullen kunnen maken van de nieuwe functies van Adobe. Het partnerschap zal ook deuren openen bij de contacten met Adobe zelf. “Het komt erop neer dat we onze klanten een snellere dienstverlening bieden en dat we tegelijkertijd dichter bij hen kunnen staan”, zegt Geert Coolman. “We kunnen hen ook begeleiden om het maximum aan mogelijkheden uit hun software te halen. Door het partnerschap kunnen we daarvoor extra consultants inzetten.
 
Naast de betere dienstverlening blijven ook de opleidingen een van de focuspunten van Online Grafics. Het bedrijf is een Adobe Authorised Training Center, waar klanten een opleiding op maat kunnen aanvragen.
 
Gezamenlijk parcours
 
Het Platinum Partnership is voor Online Grafics de bekroning van een lange gezamenlijke weg die het bedrijf samen met Adobe heeft afgelegd. “Wij bouwen al meer dan 6 jaar aan deze samenwerking“, zegt Jurgen Dirkse, Digital Media Business Manager voor de Benelux bij Adobe. “Dat heeft een samenwerking opgeleverd die zowel op persoonlijk als op professioneel vlak zijn vruchten afwerpt. Het Platinum Partnership is voor Online Grafics dan ook een mooie beloning. We blijven echter ambitieus want ook in de toekomst willen we blijven groeien.
 
Momenteel beheert Online Grafics meer dan 6700 Adobe-licenties bij meer dan 1000 klanten. Daarmee is het bedrijf de grootste Adobe reseller van België.
 
Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact op te nemen
met Jelle Couder bij Luna: 02 658 02 79, 0496 83 01 72, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Lab9/Online Grafics
 
Lab9 Stores werd opgericht in 2007 en stelt 44 mensen te werk in België. Het bedrijf boekte in 2018 een omzet van 27 miljoen euro. Lab9 is een Apple Premium Reseller en heeft winkels in Brugge, Brussel, Kortrijk, Roeselare, Ieper, Luik en Aalst.
 
Lab9 Stores is een dochter van Online Grafics NV, dat meer dan 25 jaar ervaring heeft met de integratie van Apple-producten in de grafische sector. De activiteiten van Online Grafics zijn vandaag eveneens verzameld onder de merknaam Lab9. Online Grafics werd opgericht in 1993, telt 41 medewerkers en boekte in 2018 een omzet van 19 miljoen euro.
 
Naast Apple Premium Reseller is Lab9 ook een systeemintegrator in de IT-sector. Zo verzorgt het bedrijf bij klanten de integratie tussen Microsoft Office en Windows systemen en de Apple-omgeving. Daarnaast levert het bedrijf ook diensten aan fotografen en in het onderwijs. Ten slotte heeft Lab9 een groot aantal opleidingsactiviteiten om zijn klanten beter met Appleproducten en Adobe software te leren werken. 
 
TOP