ConXioN Experience Center wordt lab-omgeving voor digitalisering en innovatie bij bedrijven

Persbericht

Voor meer informatie:
Communicatiepartner Luna
Jelle Couder
02 658 02 79
0496 83 01 72
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
ConXioN Experience Center wordt lab-omgeving
voor digitalisering en innovatie bij bedrijven
 
Uniek samenwerkingsproject met Microsoft opent in Waregem
 
Deerlijk/Waregem, 25 februari 2019 – ConXioN, de ICT-dienstverlener uit het West-Vlaamse Deerlijk, opent een uniek Experience & Innovation Center met de ondersteuning van Microsoft in Waregem. Daar kunnen ondernemingen leren en ervaren hoe ze vernieuwende technologie kunnen toepassen in hun bedrijf en hun digitale transformatie. Aan de kennis omtrent toepasbaarheid van technologie is vandaag nog een te groot gebrek. Het Experience Center wordt de innovatiehub in een state-of-the-art digitale omgeving die dat zal verhelpen.
 
Bedrijven in Vlaanderen worden steeds harder geconfronteerd met een digitale wereld die razendsnel verandert. Hun businessmodel komt onder druk te staan en moet aangepast worden aan de huidige digitalisering. Daarbij speelt technologie in toenemende mate een doorslaggevende rol. Technologie helpt bedrijven in hun digitale transformatie en faciliteert tal van bedrijfsprocessen. De kennis over concrete toepasbaarheid van innoverende slimme technologie ontbreekt echter nog vaak bij ondernemingen. Daar moet het ConXioN Experience Center, Powered by Microsoft, verandering in brengen. Bedrijven kunnen er zien en beleven hoe toepassingen zoals onder meer Artificial Intelligence (AI), Augmented Reality (AR), Internet of Things (IoT) en Virtual Reality (VR) vertaald kunnen worden naar tastbare en rendabeler bedrijfsprocessen. Het Experience Center moet daarnaast bedrijven samenbrengen en een platform voor co-creatie en innovatie worden in de regio rond Kortrijk en Waregem.
 
In het Experience Center kunnen bedrijven ontdekken hoe slimme vernieuwende systemen hun business kunnen helpen digitaal te versterken. Ze worden daarin begeleid door de digital experts van het Experience Center. “Met het Experience Center willen we hen laten kennismaken met de mogelijkheden van alle recente en toekomstige technologische innovaties”, zegt Chris Debyser, oprichter en zaakvoerder van ConXioN. “Hier wordt al jaren veel over gepraat, maar het is tijd om dit alles concreet en toepasbaar te maken. De speeltijd is voorbij, bedrijven moeten weten hoe dit voor hen en voor hun klanten een meerwaarde oplevert. Zo willen we voortrekker worden in duurzaam digitaal ondernemen in Vlaanderen. Dat doen we door een laagdrempelig platform aan te reiken waar de regionale bedrijfswereld kan samenkomen en om zich laten inspireren en begeleiden.”
 
Stimulans voor regionale werkgelegenheid
 
Bedrijven krijgen met het Experience Center een unieke lab-omgeving waar innovatie en kennisdeling wordt gestimuleerd en waaruit innovatieve oplossingen en toepassingen zullen voortkomen. “Dat zal een enorme bonus opleveren voor de bedrijven uit de wijde omtrek”, zegt Debyser. “Door nieuwe technologieën slim en strategisch te leren inzetten, doen zij kennis en ervaring op die hen een voordeel geeft tegenover de concurrentie. De return die dat oplevert, zal goed zijn voor de werkgelegenheid in de streek. Ten slotte zetten ze zich zo in de markt als een vooruitstrevende werkgever, wat dan weer de braindrain uit West-Vlaanderen moet beperken.
 
In de ruimte van het Experience Center worden bedrijven door verschillende interactieve ‘corners’ geleid waar ze zelf aan de slag gaan. “Dit zal dus geen theoretische oefening zijn”, zegt Debyser. “We gaan voor een ervaring, waarbij mensen zoveel mogelijk zelf kunnen werken met de systemen en de mogelijkheden die we aanreiken.” In totaal beslaat het Experience Center meer dan 500 vierkante meter. 
 
Microsoft als partner 
 
ConXioN gaat voor het Experience Center een uniek partnership aan met Microsoft. Beide bedrijven werken al jaren intensief samen. De oprichting van Het Experience Center is daarin een volgende stap. ConXioN is meteen de eerste Microsoft-partner in België die dit soort samenwerking opzet. “Wij zijn verheugd dat partner ConXioN op basis van hands-on workshops en inspirerende sessies de Microsoft-visie rond digitale transformatie op grote schaal mee zal uitdragen. Dit vormt de perfecte aanvulling op het Microsoft Technology Center in Zaventem”, zegt Didier Ongena, General Manager van Microsoft in België. “Het Experience Center zal kmo’s in Vlaanderen inspireren in hun digitale transformatie. Deze transformatie zal bijdragen tot ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten, betere ondersteuning van klanten en de optimalisatie van bestaande bedrijfsprocessen”.
 
Koploper in de markt  
 
Het Experience Center zet in op allerlei vormen van beleving. ConXioN en haar partners zullen er onder meer events, informatiesessies, opleidingen, hackathons en gastcolleges organiseren. “Als IT-bedrijf geloven we hard in continue vernieuwing en onderzoek”, zegt Chris Debyser. “Inzetten op en investeren in slim en digitaal ondernemen wordt immers de standaard.
 
Naast Microsoft werken ook Hewlett Packard Enterprise, HP Inc en Cisco mee aan het Experience Center. Zij nemen elk een deel van de ruimte in om hun recentste technologische toepassingen aan te reiken. Er staat ook een samenwerkingsverband met het hoger onderwijs in de stijgers. Die moet mee zorgen voor een kruisbestuiving tussen alle partners en zo innovatie blijven stimuleren. Het Experience Center wil koploper worden op de markt. 
 
Het Experience Center ligt in kantorenpark 17 West op de Kalkhoevestraat 30/4.1 in Waregem.
  
U kan het volledige persdossier raadplegen via deze link: https://media.conxion.be/
 
 
Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact op te nemen
met Jelle Couder bij Luna: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0496/83 01 72
 
Over ConXioN
  
ConXioN is een Vlaamse ICT-dienstverlener die zich richt tot kleine, middelgrote en grote ondernemingen. ConXioN is gespecialiseerd in op maat gemaakte oplossingen en helpt bedrijven om IT in te zetten als een strategisch bedrijfsmiddel. Daarom wordt er voortdurend geïnvesteerd in innovatie en onderzoek. Concreet levert ConXioN infrastructuur, cloudoplossingen, Managed Services, ICT Security, oplossingen voor connectiviteit & mobiliteit en softwareapplicaties.
 
ConXioN is in 20 jaar uitgegroeid tot een stevige kmo met meer dan 70 hooggekwalificeerde ICT-specialisten, gevestigd in Deerlijk.  Het bedrijf zet sterke groeiprestaties neer, met een geconsolideerde omzet van zo’n 17,4 miljoen euro (20% groei zowel in omzet als personeel). ConXioN kan bogen op sterke partnerships met o.a. HP, HPE, Microsoft, Cisco en Proximus.
 
Meer info: www.ConXioN.be 
 
Over Microsoft
 
Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) maakt digitale transformatie mogelijk in het tijdperk van de slimme cloud en de Intelligent Edge. De missie van Microsoft is om elke persoon en organisatie ter wereld in staat te stellen om meer te bereiken.
TOP