ARAG lanceert eerste rechtsbijstandsverzekering voor bouwgeschillen en echtscheidingen

Persbericht


Voor meer informatie:
Communicatiepartner Luna
Jelle Couder 
02 658 02 79
0496 83 01 72
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
ARAG lanceert eerste
rechtsbijstandsverzekering
voor bouwgeschillen en echtscheidingen
 
  • Eerste rechtsbijstandsverzekering die inspeelt op wetsontwerp-Geens
  • Fiscale aftrekbaarheid in het vooruitzicht
 
Brussel, 20 december 2018 – LegalU van ARAG wordt de eerste rechtsbijstandsverzekering in België die ook bijstand bij bouwgeschillen en echtscheidingen dekt. Onafhankelijke specialist ARAG voorziet met LegalU bovendien verschillende modules, zodat een verzekering op maat mogelijk is. Mits een aantal lichte aanpassingen, zal LegalU fiscaal aftrekbaar zijn, eens het voorontwerp van wet van minister van Justitie Koen Geens daarover goedgekeurd is. Het is eveneens de eerste rechtsbijstandsverzekering die de nieuwe mogelijkheden uit dit voorontwerp opneemt. ARAG hoopt uiteraard dat de huidige onrust binnen de regering deze mooie vooruitgang voor de burger niet in de weg staat.
 
Met haar nieuwe product LegalU biedt ARAG als eerste een rechtsbijstandsverzekering aan met de nieuwe onderdelen bouwgeschillen en echtscheidingen. ARAG brengt zo ook als eerste rechtsbijstandsverzekeraar een product op de markt dat inspeelt in op het recente voorontwerp van wet van minister van Justitie Koen Geens dat dergelijke verzekeringen in de toekomst fiscaal interessant maken. Dat voorontwerp heeft als bedoeling om rechtsbijstandsverzekeringen bereikbaar te maken voor een breder publiek en zo een betere toegang tot het rechtssysteem te garanderen.
 
De bedoeling van ARAG is om met LegalU ook jongeren aan te spreken. “Veel jonge mensen zien de nood niet in om een rechtsbijstandsverzekering te nemen”, zegt Mireille Urlus, CEO van ARAG-België. “Maar aangezien ze ons pakket kunnen aanpassen aan hun noden, maken we het voor hen een pak interessanter. Onze polis dekt via de Web@ctive-garantie ook al zaken als cyberpesten of frauduleuze online aankopen. Dat wil echter niet zeggen dat we andere leeftijden links laten liggen met LegalU. We willen onze klanten ondersteunen doorheen hun hele leven. De polis kan bijvoorbeeld aangepast worden wanneer klanten met pensioen gaan. Het is altijd onze bedoeling om rechtsbijstand breed toegankelijk te maken, en dat doen we met LegalU.
 
LegalU werkt met een verplichte basismodule, Consumer & Home, waaronder naast de standaard dekking ook bouwgeschillen vallen. De basismodule kan aangevuld worden met een module Family & Government, die geschikt is voor administratieve problemen, maar waaronder ook echtscheidingen zitten. Om het inkomen te beschermen is er de module Income, de module ten slotte Mobility zorgt voor dekking van vervoersmiddelen. De prijs van LegalU varieert naargelang de klant alleenstaand of samenwonend is en naargelang hij wel of niet de eigenaar is van zijn woning. Zo kunnen klanten een eigen dekking op maat samenstellen, aan een juiste prijs.
 
De introductie van rechtsbijstand bij echtscheidingen en bij bouwgeschillen is een primeur. “Dit is erg belangrijk om onze verzekeringen interessant te maken”, zegt Urlus. “Als Belgen de steun van een advocaat kunnen gebruiken, gaat het vaak om scheidingen of problemen met een bouwwerf. We zien ook dat dat de zaken zijn waar onze klanten zich het meeste zorgen om maken. Met een verzekering als LegalU zijn ze meteen al een pak geruster als ze in een kwetsbare situatie terecht komen.
 
Fiscaal aftrekbaar
 
ARAG voorziet ook dat LegalU in de toekomst mogelijk fiscaal aftrekbaar wordt. De formule beantwoordt namelijk zo goed als volledig aan de vereisten van het voorontwerp van wet van minister van Justitie Koen Geens om rechtsbijstandsverzekeringen een fiscaal voordeel toe te kennen. Dat voorontwerp werd recent door de federale ministerraad goedgekeurd, maar moet wel nog door het parlement passeren.
 
Eens het voorontwerp door de wettelijke molen is gepasseerd, kunnen klanten een belastingvermindering van 120 euro per jaar claimen, op voorwaarde dat ze drie modules van LegalU onderschrijven (Consumer & Home, Income en Family & Government). “Dat maakt justitie een pak toegankelijker”, zegt Urlus. “Het voorontwerp van wet van Koen Geens zit dan ook perfect op onze lijn, namelijk zo veel mogelijk mensen een goede toegang tot het recht bezorgen..
 
De vrees dat er door het voorontwerp een pak extra rechtszaken zouden worden opgestart, net vanwege de betere toegang tot een rechtsbijstandsverzekering, is ongegrond, zegt Urlus. “Een rechtsbijstandsverzekering is veel meer dan alleen de toegang tot een advocaat. Wij hebben een heel team van juristen in dienst die allemaal ervaring aan de balie hebben. Door overleg en bemiddeling kunnen wij nu al het merendeel van de betwistingen oplossen, zonder dat er een rechtszaak nodig is. Bij bouwgeschillen en echtscheidingen is dat nog meer het geval. Bij een scheiding moet er vaak opnieuw een dialoog op gang gebracht worden, terwijl bij een probleem bij een bouw, iedereen er belang bij heeft dat de werken niet te lang geblokkeerd worden.
 
Als de tussenkomst van een advocaat toch nodig zou zijn, garandeert ARAG zijn verzekerde een vrije keuze, met volledig respect voor de Europese en Belgische wetgeving die hierop van toepassing is. 
 
Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact op te nemen
met Jelle Couder bij Luna: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., +32 2 658 02 79 of +32 496 83 01 72 
 
Over ARAG
 
ARAG is een internationale verzekeraar die in 1935 opgericht werd in Duitsland met de ambitie om zijn klanten een makkelijkere toegang tot het rechtssysteem te bieden. Oprichter Heinrich Faßbender had als motto: “Ieder individu moet zijn rechten kunnen doen gelden, niet alleen zij die het kunnen betalen”. De groep is actief in 17 landen, voornamelijk in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Canada. ARAG stelt wereldwijd meer dan 4000 mensen te werk en heeft een jaaromzet van ongeveer 1,6 miljard euro.
 
ARAG is sinds 1965 actief in België en is gespecialiseerd in rechtsbijstandverzekeringen. Daarvoor werkt ARAG met een netwerk van meer dan 2800 makelaars. De Belgische hoofdzetel is gevestigd in Brussel. Er werken 72 mensen. ARAG België inde in 2017 in totaal 25 miljoen euro aan verzekeringspremies. Arag is de laatste rechtsbijstandsverzekeraar in België die volledig onafhankelijk is. Dat garandeert de onafhankelijkheid bij de verdediging van iedere verzekerde.
TOP