EasyDay levert conciërgediensten aan Infrabel, Total en Alstom

Persbericht


Communicatiepartner:
Muriel Lefébure bij Luna
Tel: +32 2 658 02 92
Gsm: +32 495 59 38 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

EasyDay levert conciërgediensten
aan Infrabel, Total en Alstom

 

  • Welzijn op het werk is prioriteit voor werkgevers
  • Diensten zijn via een app toegankelijk op de werkplek
 
Brussel, 26 november 2018 – EasyDay, de Belgische specialist in conciërgediensten voor bedrijven en gebouwen, breidt uit in Henegouwen. EasyDay levert voortaan diensten aan Total, Infrabel en aan Alstom. In totaal kunnen bijna 1500 werknemers makkelijk online wellnessdiensten, wasdiensten, carwash en de levering van biomanden op het werk, reserveren. EasyDay wil in 2019 zijn positie in heel België versterken met zijn innovatieve onlinemodel voor conciërgediensten en met zijn app. Beide hebben hun diensten al bewezen in de grote Belgische steden.
 
Sinds 1 september biedt EasyDay zijn diensten aan in het onderzoekscentrum van Total in Feluy. Begin oktober tekende Infrabel een samenwerkingscontract voor zijn productie-, bewerkings- en montagesite in Chapelle-Lez-Herlaimont en zijn atelier in Bascoup. Kort geleden stapte ook Alstom aan boord met zijn site in Charleroi. EasyDay sloot zonet nog een contract met Thales voor de 800 medewerkers op de site in Mont-sur-Marchienne. 
 
HR was drijfveer voor keuze Total
 
Total hecht veel belang aan het welzijn van zijn werknemers. Een goed evenwicht tussen werk en privé maakt daar deel van uit. Het bedrijf wil dan ook maatregelen nemen om dit evenwicht te verbeteren, vooral, maar niet uitsluitend, voor jonge ouders. In totaal zullen meer dan 400 kaderleden en werknemers van de site van Total voor onderzoek en ontwikkeling in Feluy beroep kunnen doen op de wasdiensten en op de levering van fruit- en groentenmanden door EasyDay. Naast welzijn, schuift Total ook het milieuaspect naar voor, zeker voor zijn onderzoekscentrum. “We zijn sterk bezig met de omslag naar meer duurzame energie en met duurzame ontwikkeling. Door diensten als deze worden verplaatsingen met de wagen vermeden en dragen we bij aan het milieu en aan duurzaamheid”, zegt Claire Mahaux, hoofd van het departement Human Resources bij Total.
 
Total Feluy koos ook niet per toeval voor EasyDay. Het bedrijf doet immers al beroep op de conciërgediensten voor zijn site in Brussel en is daar erg tevreden over. “We hebben EasyDay gekozen omwille van hun betrouwbaarheid en hun professionalisme. Ze zijn zeer klantgericht. Daarbovenop hebben ze competitieve tarieven voor de gebruikers, vergeleken met andere dienstenbedrijven”, legt Mahaux uit.
 
Infrabel springt mee op de trein
 
Infrabel koos eveneens voor de conciërgediensten van EasyDay voor zijn site in Bascoup. Die telt meer dan 260 medewerkers met 44 verschillende soorten profielen. Ongeveer 230 van hen zijn arbeiders. Deze productie-, bewerkings- en montagesite voor spoor- en wisselmateriaal van Infrabel levert alle rails voor het hele netwerk van de Belgische spoorwegen. “Onze directeur, Frédéric Delille, is vertrokken van de vaststelling dat het steeds moeilijker wordt om werk en privé te verzoenen. Dat spreekt dus duidelijk van een wil om het welzijn en het dagelijkse leven van onze medewerkers te verbeteren en om hen een plezier te doen”, zegt Cinthia Notaro, HR-consultant op de site.
 
Op dit moment doet de site van Infrabel beroep op de wasdiensten, de carwash, collectieve boodschappen en fruit- en groentenmanden. Onder de middag worden er een keer per week cursussen yoga en cross-fit gegeven. “We zijn er nog maar net mee begonnen, maar we krijgen nu al zeer positieve feedback op de kwaliteit van de sportcursussen en op het enthousiasme en het professionalisme van de begeleiders”, voegt Notaro toe. Infrabel koos ervoor om met EasyDay te werken vanwege zijn aanbod, maar ook om praktische redenen. Het is immers mogelijk om online bestellingen te plaatsen en te betalen, op de website of op de app voor de smartphone. 
 
Alstom luistert naar de wensen van zijn medewerkers
 
De directie van Alstom Charleroi was berzorgd om het welzijn van zijn 800 medewerkers en organiseerde daarom een bevraging. “We hebben een enquête afgenomen bij het personeel om te peilen naar hun interesse in een sportzaal en in conciërgediensten. De resultaten toonden een zeer grote interesse voor zulke diensten op het werk”, zegt Luc Gouverneur, Human Resources Business Partner bij Alstom Charleroi. 
 
Alstom koos ervoor om te beginnen met de wasserij, de strijkdienst en kleine naai- en schoenmaakwerken. Het bedrijf begon ook een testperiode voor de droogkuis van voertuigen, zelfs al toonde het onderzoek dat er daarvoor minder interesse was. “We merkten al snel het professionalisme van EasyDay op, samen met de kwaliteit en de controle over zijn werkzaamheden en gereedschap. Het onlineplatform staat op punt en na een demonstratie waren we overtuigd door het vlotte verloop van de voorgestelde diensten”, legt Gouverneur uit. 
 
De site van Alstom in Charleroi heeft een unieke expertise ontwikkeld in elektrische en elektronische systemen die de basis vormt van twee kenniscentra die meespelen op wereldniveau. Het gaat dan om tractiesystemen, signalisatiesystemen en systemen voor de controle van het vervoer, in het bijzonder de Europese standaard ERTMS (European Rail Trafic Management System).
 
 
Over EasyDay
 
EasyDay werd opgericht in 2009 en is de Belgische specialist in conciërgediensten voor bedrijven en gebouwen. De omzet bedroeg in 2017 iets meer dan €900.000 euro. EasyDay stelt momenteel een twintigtal werknemers te werk. 
 
EasyDay biedt een aantal alledaagse diensten aan voor het personeel van firma’s en immobedrijven: wasdiensten, autowasbeurten, begeleiding, wellness en groepslessen en levering van verse bioproducten.
 
Dit komt niet overeen met het Frans: EasyDay mikt op immobedrijven en (middel)grote bedrijven die het welzijn en de work-lifebalans van hun medewerkers willen verbeteren.
 

Meer informatie: www.easyday.be.
 
 
Wilt u meer informatie? Contacteer dan Muriel Lefébure
bij Luna: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., +32 2 658 02 92 of +32 495 59 38 00.
 
 
TOP