Your Nature tekent twee nieuwe contracten: Carrières & Terrassements en Win

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Muriel Lefébure bij Luna
Tel: +32 2 658 02 92
Gsm: +32 495 59 38 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Your Nature tekent twee nieuwe contracten: 
Carrières & Terrassements en Win

 
Antoing, 15 november 2018 – Your Nature heeft een contract getekend met Carrières et Terrassements, de specialist in ondergrondse bekabeling en leidingen, en met Win, de operator en integrator van ICT-diensten. Zij werden uitgekozen om de uitdagingen aan te gaan die komen kijken bij de bouw van een eco-resort op een beschermd domein, waar niets van infrastructuur op voorhand aanwezig was. Dankzij hun technische expertise en lokale knowhow, beantwoordden de twee Belgische bedrijven perfect aan het veeleisende lastenboek. Ze maken zich klaar om hun oplossingen tegen het vierde kwartaal van 2019 te implementeren.
 
De voorbereidingen van het werk aan Your Nature, die eind 2016 begonnen, worden vandaag verdergezet met de ondertekening van het contract tussen Your Nature, het eco-resort in aanbouw in het bos van Péronnes in Antoing (Henegouwen), en twee Belgische bedrijven: Carrières et Terrassements en Win. De werken beginnen vanaf januari en hebben een strikte timing: de 188 vakantiewoningen van de eerste fase worden tegen december 2019 geïnstalleerd op het domein. Carrières et Terrassements houdt zich bezig met alle ondergrondse leidingen voor water en elektriciteit. Win voorziet de site van alle IT-diensten, zoals telefonie, wifi en internet via glasvezel.
 
Carrières et Terrassements: technieken afgestemd op het buitengewone project
 
 Carrières et Terrassements is een bedrijf gespecialiseerd in ondergrondse bekabeling en leidingen. Your Nature contacteerde dit bedrijf voor een prijsaanvraag en het bewees al snel dat het in staat is gerichte oplossingen te vinden voor het specifiek karakter van het project en van de locatie. “We wisten dat we onze kansen voor dit omvangrijke project vergrootten door een heel gedetailleerde en uitgebreide offerte aan te bieden, met mogelijkheden voor technische verbeteringen en een vermindering van de globale kosten”, zegt François Damien, gedelegeerd bestuurder van Carrières et Terrassements. “Wat we in 2019 gaan aanleggen qua ondergrondse bekabeling en netwerk, is op technisch vlak veel uitgebreider dan de basisvraag als we realistisch zijn en ons aan het budget houden.
 
Carrières et Terrassements – gelegen in Mesvin, dichtbij Bergen – wilde ook deel uitmaken van het project omdat zijn hoofdzetel vlak bij de site is. Alle werkkrachten van het bedrijf, gaande van installateurs van watervoorzieningen, kabel- en leidingaanleggers, machinebouwers tot operatoren van werktuigen, chauffeurs en elektriciens, werken aan het project. In totaal zullen vanaf januari een tiental personen op het domein aan het werk zijn. Zij zullen in acht maanden in plaats van 12 de klus klaren op een deel van het domein.
 
Vanuit technisch oogpunt, moesten er enkele aanpassingen gemaakt worden voor het project. In de eerste plaats stelde het team van ingenieurs een variant voor de hoogspannings- en laagspanningskabels voor. Die waren oorspronkelijk voorzien in koper, een duur materiaal dat vaak gestolen wordt. Daarom werd beslist om aluminiumkabels te gebruiken. Daarnaast werd er een andere grote aanpassing gedaan om dit project haalbaar te maken. In het begin waren alle afvalwatersystemen voorzien als gravitaire leidingen, onder kleine hellingen, zodat het water op natuurlijke wijze van hoog naar laag wordt afgevoerd. Maar die oplossing werd snel aan de kant gezet omdat daar diepe graafwerken voor nodig zijn in een zeer vochtig en weinig dragend terrein. “Onze ingenieurs zijn dan samen gaan zitten met de Belgische afdeling van de Amerikaanse groep Xylem om een ander technisch voorstel te doen: een vertakt netwerk onder druk, dat de energie-efficiëntie uit de gebruiksfase (minimalisering van het verbruik) combineert met de eigenheid van het domein in de constructiefase (hoog grondwater). Dat drukt ook de kosten voor het rioleringsnetwerk”, legt Damien uit.
 
Carrières et Terrassements heeft een partnerschap met Lernould & Fils, uit Eugies, voor de riolering in gravitaire leidingen en is in gesprek met verlichtingsspecialist Feeling, uit Bergen, voor de verlichting. 
 
Win zorgt voor internet op de site
 
Win biedt diensten voor connectiviteit, mobiele communicatie, cybersecurity en cloud. Voor de operator en integrator van ICT-diensten was de grootste uitdaging bij het Your Nature-project om een volledige telecomoplossing te installeren. Elke residentie moest een verbinding krijgen, op een locatie waar nog geen enkele telecomvoorziening aanwezig was.

Om aan de specifieke noden van Your Nature te beantwoorden, wilde Win eerst de onderliggende filosofie van het project begrijpen. “Om een optimale telecomoplossing voor te stellen die verder gaat dan pure connectiviteit, was het voor ons van belang om de uitdagingen van de klant en zijn sector te begrijpen”, zegt Philippe Naelten, gedelegeerd bestuurder en CEO van Win.
Vandaaruit heeft Win stap voor stap een volledige telecomoplossing uitgedacht en geconstrueerd, door alle lagen van full IP-service te integreren en zo de gasten een totale telecomservice te bieden met een optimaal comfort. Glasvezelleidingen die vertrekken aan de ingang van de gebouwen en op het domein vormen de ruggengraat van het netwerk en de telecomarchitectuur. Zij zorgen voor telefonie, internet, wifi…Alle voorzieningen bevinden zich in onderhoudsruimtes, met geprogrammeerde interventies, zodat er in de vakantiewoningen geen apparatuur aanwezig is.
 
Naast zijn rol als telecomarchitect en technologisch en technisch expert, profileert Win zich als een echte partner, waarbij dienstverlening, nabijheid, beweeglijkheid en maatwerk cruciale elementen zijn om de kwaliteitsdoelstelling bij de bouw van het eco-resort te behalen. “We volgen het project van A tot Z op. We zijn op elk ogenblik beschikbaar om tussen te komen, als echte partner, om dit ambitieuze technische project tot een goed einde te brengen. We coördineren ook met de verschillende bedrijven die op de site werken”, zegt Naelten.
 
De eerste fase van dit project bestaat uit de implementatie en levering van telecomdiensten voor de 188 vakantiewoningen en de gemeenschappelijke gebouwen. Dit moet gebeuren tegen december 2019.
 
Voor meer informatie of een interview,
gelieve contact op te nemen met Muriel Lefébure bij Luna: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 02 658 02 92 of 0495 59 38 00
 
 
Over Péronnes Invest nv – Your Nature
 
Péronnes Invest werd opgericht in 2014 en is de drijvende kracht achter Your Nature. Het consortium van investeerders mobiliseert 80,9 miljoen euro aan gewestelijke en Europese openbare en privéfondsen – waarvan 23,3 miljoen privékapitaal, 13,1 miljoen openbare fondsen en 44,5 miljoen bankfondsen. De familie de Ligne is de hoofdaandeelhouder, samen met Paul Bertrand en Patrick Brami.
Your Nature is een milieuvriendelijk resort in aanbouw in het domein van Bois de Péronnes in Antoing (Henegouwen), aan de grens met Frankrijk. Het beschermde natuurgebied van 280 hectare was in handen van de prinsen van de familie de Ligne. Nu is het eigendom van Péronnes Invest. De bouw is voorzien in drie fasen, in de eerste fase zal het resort 188 vakantiehuisjes en 6 gemeenschappelijke gebouwen tellen. 
Voor meer informatie: www.yournature.be  
 
 
Over Carrières et Terrassements
 
Carrières et Terrassements (C&T), gelegen in Mesvin (Bergen), is een onafhankelijk familiebedrijf en is sinds de jaren ’50 actief in de sector van ondergrondse leidingen en bekabeling. De expertise van Carrières et Terrassements omvat de installatie van drinkwaterleidingen, brandinstallaties, afvalwaterleidingen, gasleidingen, verwarmingsleidingen, koolwaterstofleidingen, koude- en warmteopslag, de aanleg van elektriciteitskabels, telefonie, glasvezel en hun verbindingen.
Enkele overheidsbedrijven zoals SWDE (Société Wallonne des Eaux), ORES (operator van de distributienetten voor elektriciteit en aardgas in Wallonië), inBW, IDEA… behoren tot de klanten van C&T
Het bedrijf met 63 medewerkers verwacht in 2018 een omzet van 7,5 miljoen euro.
Voor meer informatie: https://c-t.be/
 
Over Win 
 
Win werd opgericht in 1998 en biedt diensten voor connectiviteit, mobiele communicatie, cybersecurity en cloud aan in verschillende sectoren zoals de industrie, de dienstensector, retail, de overheid en de gezondheidszorg. Win beschikt over zijn eigen netwerk, datacenter (Wallonie Data Center), team van ingenieurs en gespecialiseerde technici. Het bedrijf biedt een breed connectiviteitsaanbod: glasvezel, coaxkabel, xDSL, EFM, 3G/4G, …
Win telt zo’n 1500 klanten, zoals Burger King, Colruyt, Delhaize, Orchestra, Keolis, Eiffage, Mithra Pharmaceuticals, het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC), Forem, de Service Public de Wallonie (SPW), de Rijksdienst voor Pensioenen, de Duitstalige Gemeenschap, de Provincies Luik, Henegouwen en Luxemburg, veel steden en gemeenten, het Grand Hôpital van Charleroi, het CHC en het academisch ziekenhuis CHU van Luik,…
Win telt 95 medewerkers, is gelegen in Wierde (Namen) en liet in 2017 een omzet van meer dan 45 miljoen euro optekenen. Win is de B2B (Business to Business) ICT-pool van de Nethys-groep.
Voor meer informatie: https://win.be/ 
 
TOP