ERA haalt extra ervaring binnen met groothandel- en kantoorspecialist Werner Labeau

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Anne-Camille Bettens bij Luna
Tel.: +32 2 658 02 96
Gsm: +32 495 59 38 02
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
ERA haalt extra ervaring binnen met groothandel-
en kantoorspecialist Werner Labeau
 
 
Overtuigd door Savings as a Service-model
     
 
Mechelen, 6 november 2018 – Expense Reduction Analysts (ERA), specialist in kostenbeheersing, haalt Werner Labeau binnen als partner. Hij versterkt het team van adviseurs als expert in groothandel en kantoorbenodigdheden. Labeau (55) heeft meer dan 25 jaar ervaring in sales en managementposities bij bedrijven als BNP Paribas Fortis, BP en Newell Rubbermaid.
 
De adviseurs van ERA helpen bedrijven om hun kosten te verminderen. Nieuwe partner Werner Labeau is specialist op het vlak van groothandel en kantoorbenodigdheden. Het groothandel-model staat al geruime tijd onder druk door e-commerce, digitalisering en dalende marges. Labeau zal bedrijven begeleiden om middelen vrij te maken voor investeringen, bijvoorbeeld in automatisering. Zo worden ze competitiever.
 
Na een grondige analyse van de kostenposten legt ERA haar klanten een aantal besparingsvoorstellen voor. “Voor kantoorartikelen concentreren we ons op drie pijlers”, zegt Labeau. “Lagere prijzen onderhandelen, producten vervangen door goedkopere varianten van gelijke kwaliteit en lager verbruik door in te zetten op een papierloos kantoor. Bovendien controleren we of de facturen en de betalingen correct zijn verlopen en bekijken we of we de aankoopprocessen kunnen verbeteren. Dit doen we ook voor meer dan 40 andere kostencategorieën.
 
Labeau stond op het punt de activiteiten van zijn eigen sales- en managementconsultancybedrijf uit te breiden met kostenbeheersing, toen ERA zijn pad kruiste. “ERA heeft mij op drie manieren overtuigd”, zegt Labeau. “Ten eerste heeft ERA een ijzersterke propositie: meer winst genereren door te besparen op de algemene kosten. Zijn er geen besparingen gevonden, dan betaalt de klant niet: no cure, no pay. ‘Savings as a Service’ noem ik dat. Waar veel bedrijfsleiders niet bij stilstaan is dat een besparing van slechts 10% op een kostenbasis van 5% van de omzet dezelfde impact heeft op de winst als een omzetgroei van ongeveer 3 tot 5%. Zo’n groei realiseren vraagt normaal heel wat inspanningen. Daarnaast zorgt het ERA partnermodel voor vrijheid van ondernemen terwijl je kan steunen op een netwerk van senior managers met verschillende achtergronden. Ten slotte spreekt de bedrijfscultuur van ERA mij aan. We adviseren onze klanten op een ongedwongen manier. Na 20 jaar bij een Amerikaanse multinational gewerkt te hebben onder grote druk, is deze aanpak een verademing.” 
 
Labeau volgde een opleiding in het trainingscentrum van ERA in Kent (Engeland). “Daar leerde ik het unieke concept van ERA. Ik kreeg training over de methodologie, project management en de aanpak van de verschillende stappen in een besparingstraject.
 
Het traject van Werner Labeau
 
Labeau begon zijn carrière bij BNP Paribas Fortis in het young graduate trainee program. Daarna ging hij als vertegenwoordiger en keyaccountmanager aan de slag bij BP en Philips. Van 1994 tot 2014 werkte hij bij Newell Rubbermaid, een Amerikaanse groep gespecialiseerd in onder andere kantoor- en schrijfartikelen met merken als Parker, Dymo, Waterman en PaperMate. Hij was er onder meer general manager Benelux en later sales director Benelux & Nordics. Hij maakte kennis met andere werkculturen in Nederland, Frankrijk en Scandinavië. In 2014 richtte hij zijn eigen vennootschap op om advies te geven aan kleine en middelgrote ondernemingen. 
 
Labeau is afkomstig uit Antwerpen, is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd speelt hij tennis en gaat hij graag uit eten.
 

Werner Labeau
 
 
Wenst u meer informatie of een interview, 
neem dan contact op met Anne-Camille Bettens bij Luna: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 02 658 02 96 of 0495 59 38 02
 

Over ERA
 
Expense Reduction Analysts (ERA) werd in 1992 opgericht als een internationaal adviesbureau en is vandaag actief in meer dan 25 landen. De consultants van ERA zijn gespecialiseerd in het terugdringen van niet-strategische bedrijfskosten. Dankzij haar ‘No cure, no pay’-formule, kent ERA een groeiend succes: de organisatie telt momenteel wereldwijd meer dan 650 consultants, waarvan 275 in Europa en 15 in België. 
In 2018 verwacht de organisatie een mondiale omzet van € 100 miljoen. De Belgische klantenlijst vermeldt intussen namen uit een zeer brede waaier van sectoren, zoals de retail- (Decathlon), media- (JCDecaux), financiële (Bank Degroof Petercam), industriële (Knauf), IT services (Cegeka), zorg- (Cliniques universitaires Saint-Luc) en non-profit sector (Koning Boudewijn Stichting).
TOP