Lab9 neemt Brusselse Apple-reseller CAMi over

Persbericht


Voor meer informatie:
Communicatiepartner Luna
Jelle Couder 
02 658 02 79
0496 83 01 72
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Lab9 neemt Brusselse
Apple-reseller CAMi over
 
 
West-Vlaamse Apple-specialist krijgt winkels in Brussel en Luik in handen
 
 
Kortrijk, 22 oktober 2018 – De West-Vlaamse Apple Premium Reseller Lab9 neemt zijn Brusselse sectorgenoot CAMi over. Lab9 krijgt er zo een winkel in Brussel en een in Luik bij. Zo stijgt het aantal winkels van Lab9 van 5 naar 7. De vestigingen en het personeel van CAMi blijven behouden. Lab9 wil in Brussel en Luik naast retail vooral meer diensten voor bedrijven en scholen ontwikkelen. Daarnaast wordt er samengewerkt met de Apple Store voor service in Brussel.
 
CAMi is met zijn 35 lentes de oudste Apple Premium Reseller (APR) van België. Momenteel heeft CAMi een vestiging op de Charleroisesteenweg in Brussel en een op de Place Saint-Lambert in Luik. Deze winkels komen nu in handen van de West-Vlaamse sectorgenoot Lab9. Op termijn zal het merk CAMi verdwijnen en opgaan in Lab9. Het bedrag van de overname wordt niet bekend gemaakt.
 
CAMi stelt momenteel 14 mensen te werk in de twee winkels en in een technisch centrum. Het personeel wordt integraal overgenomen door Lab9. “Ik ben zeer gelukkig met de overgang”, zegt Jacques Halfon, eigenaar van CAMi. “Ik heb al lang de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dan is het tijd om de fakkel door te geven. Bovendien was er met Lab9 meteen een positieve klik. Ik zie dit dan ook als een goed huwelijk, en ik ben erg blij dat de continuïteit van het bedrijf gegarandeerd is.
 
Lab9 krijgt met de aankoop winkels in Brussel en Luik in handen. “CAMi heeft natuurlijk erg mooie winkels op 2 aantrekkelijke locaties”, zegt Geert Coolman, CEO van Lab9. Lab9 heeft zijn wortels in Kortrijk en heeft momenteel al 5 winkels: in Brugge, Kortrijk, Roeselare, Ieper en Aalst. Concurrentie van de Apple Store in Brussel, vreest Coolman niet. “We stemmen ons aanbod en onze service daarop af. De bedoeling is om met hen een goede samenwerking op te zetten. We maken het verschil met ons deskundig personeel en met onze flexibiliteit”, klinkt het.
 
Ontwikkeling in B2B en onderwijs
 
Door de Brusselse en Waalse markt aan te boren, zet Lab9 een belangrijke volgende stap in zijn groei. “Het was onze doelstelling om in 2018 een Tier 1-Apple Premium Reseller te worden en met deze overname bereiken we dat doel”, zegt Coolman. “Nu de overname afgerond is, zullen we de winkels van CAMi rebranden en het servicepunt in Brussel verder ontwikkelen. In onze dienstverlening voor particulieren staan we al sterk, maar door onze mensen verder op te leiden willen we onze service naar een nog hoger niveau brengen.”
 
Lab9 was al de tweede grootste Apple Premium Reseller in België. Met de overname van CAMi wordt deze positie extra versterkt. Lab9 wil echter niet op haar lauweren rusten. “Er zit nog erg veel groei in de ontwikkeling van onze toepassingen voor bedrijven”, zegt Coolman. “Als we zien hoe Apple zich als merk positioneert en zich ontwikkelt, liggen daar voor ons de beste kansen. Zeker in Brussel en in Luik zullen we ons verder concentreren op ons B2B- en Education-verhaal. CAMi had dat aanbod immers nog niet, terwijl zowel Brussel als Luik zich daar als regio net uitstekend toe lenen. Via ons moederbedrijf Online Grafics hebben wij daar al meer dan 25 jaar ervaring mee. We willen met die expertise uiteraard nieuwe markten aanboren.”
 
Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact op te nemen
met Jelle Couder bij Luna: 02 658 02 79, 0496 83 01 72, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Lab9 Stores
 
 
Lab9 Stores werd opgericht in 2007, stelt 31 mensen te werk in België. Het bedrijf boekte in 2017 een omzet van 18,8 miljoen euro. Lab9 is een Apple Premium Reseller en heeft winkels in Brugge, Kortrijk, Roeselare, Ieper en Aalst.
 
Lab9 Stores is een dochter van Online Grafics NV, dat meer dan 25 jaar ervaring heeft met de integratie van Apple-producten in de grafische sector. De activiteiten van Online Grafics zijn vandaag eveneens verzameld onder de merknaam Lab9. Online Grafics werd opgericht in 1993, telt 41 medewerkers en boekte in 2017 een omzet van 16,8 miljoen euro.
 
Naast Apple Premium Reseller is Lab9 ook een systeemintegrator in de IT-sector. Zo verzorgt het bedrijf bij klanten de integratie tussen Microsoft Office en Windows systemen en de Apple-omgeving. Daarnaast levert het bedrijf ook diensten aan fotografen en in het onderwijs. Ten slotte heeft Lab9 een groot aantal opleidingsactiviteiten om zijn klanten beter met Appleproducten en Adobe software te leren werken.
 
Over CAMi 
 
 
CAMi werd opgericht in 1983 en was daarmee de eerste Apple Premium Reseller in België. Op dit moment stelt het bedrijf 14 mensen te werk in zijn 2 vestigingen in Brussel en Luik. De jaaromzet van CAMi bedroeg 8 miljoen euro in 2017.
TOP