Federale Verzekering blijft groeien in een krimpende markt

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Jelle Couder bij Luna
Tel: +32 2 658 02 79
Gsm: +32 496 83 01 72
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Federale Verzekering blijft groeien
in een krimpende markt
 
  • Federale Verzekering keert bijna 13 miljoen ristorno’s uit aan klanten
  • Kwart meer winst dan in 2016
  • Omzet blijft stabiel in een krimpende markt
 
Brussel, 15 mei 2018 – Federale Verzekering is tevreden met haar jaarresultaat voor 2017. De omzet steeg licht, met 0,25 procent, terwijl de sector een gemiddelde achteruitgang van 1,8 procent liet optekenen. “Een opmerkelijk resultaat, zeker gezien de uitdagende omstandigheden”, zegt CEO Tom Meeus.
 
 
De winst bedroeg in 2017 67,2 miljoen euro, een stijging van 25,5 procent in vergelijking met 2016. Dat resultaat zorgt ervoor dat Federale Verzekering 12,8 miljoen euro van haar winst* kan herverdelen onder haar klanten. Het totaal van de geconsolideerde balans steeg van 3,6 miljard euro naar 3,7 miljard euro.
 
De financiële resultaten van Federale Verzekering blijven op een goed niveau, ondanks de zeer laag blijvende rentevoeten. “Een opmerkelijk resultaat, waar we zeer tevreden mee zijn. Daar is veel te danken aan de vooruitziendheid van ons departement Finance, dat correct anticipeerde op een beursdaling”, zegt Tom Meeus, CEO van Federale Verzekering. “Ook Onze technische resultaten voor 2017 zijn zeer goed. Verder onthoud ik vooral dat onze omzet zeer stabiel blijft, terwijl de markt kleiner wordt.
 
Investeringen in IT
 
De bedrijfskosten gingen in 2017 omhoog, maar bleven onder controle. “Die zijn voornamelijk te wijten aan de vele nieuwe wettelijke bepalingen die we als verzekeraar moeten naleven”, zegt Tom Meeus. “We hebben ook zwaar geïnvesteerd in digitalisering en in onze IT-infrastructuur. Dat zal leiden tot een nog beter schadebeheer. Onze beheerders krijgen immers in een klik een volledig overzicht van hun dossiers. In de komende jaren zullen we dus de vruchten van deze investering plukken. Het doel blijft voor 2018 dan ook hetzelfde: zorgen voor duurzame groei voor de hele groep.”
 
Federale Verzekering ziet eveneens de opbrengst van haar grondige voorbereiding op de komst van de Solvency II-vereisten. “De groep had zich al jarenlang op die wetgeving voorbereid. Die investering heeft intussen al heel wat opgeleverd: Federale
Verzekering beantwoordt ruimschoots aan de eisen van Solvency II”, aldus Meeus. “Onze solvabiliteitsratio ligt momenteel op meer dan 188 procent, wat een zeer geruststellend vooruitzicht is voor onze verzekerden.
 
Blijven inzetten op groei
 
Om ook in de toekomst verder te blijven groeien, zal Federale Verzekering vasthouden aan haar Str@teGO!-plan. Die strategie zet in op groei tot 2020, zonder daarbij aan rendabiliteit in te boeten. De kernpunten van dit plan zijn: de ontwikkeling van producten die zijn afgestemd op hun specifieke doelgroep, een optimalisatie van de werking via een doorgedreven digitalisering en de versterking van het verkoopnet. 
 
De inzet op het verkoopnet uitte zich afgelopen maand in de opening van het nieuwe Business Center – Ant’Werk – in Antwerpen. Daar krijgen ondernemers advies op maat van hun activiteiten. Daarnaast staan er ook moderne vergaderzalen, presentatieruimtes en experten van Federale Verzekering tot hun beschikking. Voor de particuliere klant is er in het nieuwe Business Center eveneens een kantoor geopend. Dit versterkt de lokale verankering van Federale Verzekering in de regio Antwerpen. Daarnaast test Federale Verzekering een nieuw kantoorconcept, ‘Kantoor van de Toekomst’, in Turnhout en weldra ook in Vilvoorde, Moeskroen en Rocourt.
 
Een andere belangrijke evolutie voor 2018 wordt de invoering van de verplichte verzekering voor tienjarige aansprakelijkheid voor professionals uit de bouwsector. Als specialist voor de bouw lanceerde Federale Verzekering daarom Construct-10, een oplossing waarmee bouwactoren een flexibele en gemakkelijke oplossing in handen krijgen. “Daar zijn we zeer optimistisch over”, zegt Tom Meeus. “Voor 2018 zal het effect eerder klein zijn omdat de verplichting pas ingaat op 1 juli, maar voor 2019 verwachten we mooie resultaten. We hebben hier een uitstekende oplossing met veel mogelijkheden voor de klanten.”  
 
Voor meer informatie of een interview over dit onderwerp,
gelieve contact op te nemen met Jelle Couder bij Luna: 
02 658 02 79 of 0496 83 01 72 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Federale Verzekering
 
Federale Verzekering biedt een volledige waaier aan verzekeringen en financiële producten voor ondernemingen, zelfstandigen en particulieren aan. Dankzij haar bijzondere structuur als ‘onderlinge’ en ‘coöperatieve’ onderneming, zonder externe aandeelhouders, biedt de groep zeer gunstige voorwaarden aan haar klanten en deelt ze haar winst met hen. Federale Verzekering werd in 1911 opgericht door een groep aannemers en is nog altijd de referentieverzekeraar van de bouwsector in België. Haar commerciële netwerk van meer dan 60 adviseurs, 33 kantoren en 5 gewestelijke zetels, bestrijkt het hele land.
 
Meer info vindt u op www.federale.be
* De ristorno’s en de ristorno’s leven evolueren met de tijd in functie van de resultaten en de toekomstperspectieven van de verzekeringsonderneming, haar solvabiliteit, de economische conjunctuur en de toestand van de financiële markten in verhouding tot de verbintenissen van de ondernemingen die deel uitmaken van de Groep Federale Verzekering, zoals omschreven op www.federale.be. De toekenning van de ristorno’s en de ristorno’s leven is niet gewaarborgd in de toekomst. De ristorno’s en de ristorno’s leven variëren per categorie en per type product. De regels inzake hun toekenning zijn opgenomen in de statuten van de ondernemingen die deel uitmaken van de Groep Federale Verzekering. De statuten kunnen geraadpleegd worden op www.federale.be.
TOP