Nieuwe medewerkers bij LCL om groei te ondersteunen

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Anne-Camille Bettens bij Luna
Tel. +32 2 658 02 96
Gsm +32 495 59 38 02
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Nieuwe medewerkers bij LCL
om groei te ondersteunen
 
 
Diegem, 28 februari 2018 – LCL, specialist in het beheer van data centers, heeft drie nieuwe medewerkers aangeworven. Wim Boschmans vervoegt het team als Marketing and Communication Manager. Floris Smits en Bart Liessens versterken het technische team, respectievelijk als Facilities Engineer en Field Engineer. LCL ondersteunt daarmee de groei van haar data centers in Diegem en Antwerpen.
 
Met de aanwerving van Wim Boschmans als Marketing and Communication Manager wil LCL haar commerciële strategie versterken en de interne en externe communicatie verder ontwikkelen. Daarnaast wil LCL sterker inzetten op evenementen. Boschmans heeft een uitgebreide achtergrond als marketing- en communicatieprofessional, ook in de technologische sector.
 
Boschmans heeft als uitdaging om de perceptie van wat een data center is bij te stellen. “Mensen hebben vaak een onjuist beeld over wat een datacenterbedrijf juist doet en niet doet”, zegt Boschmans. “Mijn grootste uitdaging is om dat de wereld uit te helpen. Data centers zijn in de eerste plaats een hyperbeveiligde omgeving, waar klanten hun servers kunnen stockeren. Door technologische ideeën om te zetten naar verstaanbare taal, kunnen we de toegevoegde waarde van LCL duidelijk verwoorden.
 
Uitbreidingen data centers: Antwerpen en Diegem
 
Onlangs breidde LCL haar data center in Diegem uit met een tweede meet-me-room. Dat is een ruimte in een netwerkneutraal (of carrier neutral) data center, waar verschillende telecomoperatoren hun netwerkverbindingen aan elkaar of aan bedrijven kunnen koppelen. Daarnaast heeft LCL uitbreidingsplannen in haar data center in Antwerpen. De bedoeling is dat er een extra datazaal bij komt van 200 m², naast de twee bestaande zalen. De ruimte zal ook voorzien worden van de nodige nieuwe systemen (generator, UPS’en, branddetectie, airco etc.) en een extra sas om de veiligheid te verhogen.
 
Om die uitbreidingen te ondersteunen versterkt LCL ook haar technische team. Als Field Engineer staat Bart Liessens in voor de technische installaties in de drie data centers van LCL: kabels aanleggen, nieuwe patches voorzien of oude wegnemen, technische ondersteuning voor klanten,…. Liessens heeft al meer dan 10 jaar ervaring in de datacenterwereld.
 
De nieuwe Facilities Engineer, Floris Smits, verzorgt mee de dagelijkse organisatie van de drie data centers van LCL. Smits zal zich onder andere bezighouden met het testen en het onderhoud van de technische infrastructuur en het medebeheer van de essentiële beveiligings- en toegangscontrolesystemen. Smits’ expertise op het gebied van HVAC (‘Heating – Ventilation – Air Conditioning’) en elektriciteit moet LCL helpen efficiënt met energie om te gaan.
 
Het is uitermate belangrijk dat het technische team de infrastructuur van onze data centers regelmatig test”, zegt Laurens van Reijen, Managing Director van LCL. “Elke maand doen wij ook een power-test. Enkel door de stroom volledig uit te zetten, kan je weten of de back-upsystemen het wel degelijk overnemen bij een stroompanne. Op die manier verzekeren we de veiligheid van de gegevens en toepassingen van onze klanten.”
 

“Ik hecht veel belang aan een goede sfeer bij LCL”,
besluit van Reijen. “Vriendelijke klantenservice en goede prestaties volgen vanzelf als je de mensen die het elke dag moeten waarmaken op de eerste plaats zet. Een data center is enorm kapitaalintensief. Maar het belangrijkste kapitaal bij LCL, dat zijn de mensen.
 
 

 
Floris Smits, Bart Liessens en Wim Boschmans
 
 
Wenst u meer informatie of een interview, neem dan contact
op met 
Anne-Camille Bettens bij Luna:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 02 658 02 96 of 0495593802
 

Over LCL
 
LCL biedt een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van data centers en co-location. Het bedrijf heeft drie onafhankelijke data centers: in Diegem, Antwerpen en Aalst. 
Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren. Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. Het bedrijf is ISO 27001 en Tier 3-gecertificeerd. LCL kiest ook resoluut voor duurzaamheid, en is 14001-gecertificeerd. Daarnaast behaalde LCL ook het ISAE 3000 en ISAE 3402 type II rapport.
Voor meer info: http://www.lcl.be
TOP