Federale Verzekering biedt nieuwe verplichte verzekering aan voor tienjarige aansprakelijkheid

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Jelle Couder bij Luna
Tel: +32 2 658 02 79
Gsm: +32 496 83 01 72
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Federale Verzekering biedt nieuwe verplichte
verzekering aan voor tienjarige aansprakelijkheid
 
Construct-10: de oplossing in samenwerking met de bouwsector
 
Brussel, 20 februari 2018 – Professionals uit de bouwsector zijn vanaf 1 juli 2018 wettelijk verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren. Daarom lanceert Federale Verzekering, al jaren de specialist voor de bouwsector, de verzekering Construct-10. Met die verzekering krijgen bouwactoren een flexibele en gemakkelijke oplossing om hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren.
 
Vanaf 1 juli 2018 zijn voor een groot deel van de werven de betrokken partijen bij een bouwproces verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren. De verzekering is verplicht voor woningbouw (huizen en appartementen), zowel voor nieuwbouw als renovaties, waarbij de tussenkomst van een architect en het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning nodig is. De aansprakelijkheid van de bouwaannemers kan tien jaar lang na de aanvaarding van de werken worden ingeroepen voor fouten die de stabiliteit van het nieuwe of gerenoveerde gebouw of een van de belangrijkste delen ervan in gevaar brengen. De verzekering is verplicht voor zowel aannemers, architecten als studiebureaus. 
 
Daarom ontwikkelde Federale Verzekering Construct-10. Construct-10 verzekert de schade die het gevolg is van fouten bij de constructie van een gebouw en die problemen geven met betrekking tot de stevigheid of stabiliteit ervan. Ook problemen met de waterdichtheid van het gebouw, die de stevigheid of stabiliteit ervan in gevaar brengen, zijn verzekerd. 
De verzekering loopt gedurende 10 jaar na de aanvaarding van de werken. 
 
Aanpak op maat
 
Omdat Federale Verzekering opgericht is door aannemers van de bouw en de link met de bouwsector nog steeds bijzonder sterk aanwezig is, werd Construct-10 ontwikkeld in nauwe samenwerking met de sector. Daardoor is Federale Verzekering er in geslaagd om niet alleen aan de wettelijke verplichtingen, maar ook aan de noden van de sector tegemoet te komen.
 
Construct-10 laat toe om op maat te werken, aangepast aan de specificiteit van elke werf. Een aannemer kan ervoor kiezen om het werk van alle aannemers op de werf mee te verzekeren. Op deze manier zijn alle betrokken partijen op de bouwwerf beschermd. Of hij kan alleen zijn eigen werken laten verzekeren (dakwerken, funderingen, …).  
 
Daarnaast kunnen aannemers ook opteren voor een abonnementsformule waarbij ze verzekerd zijn op jaarbasis. Ook al moet elke werf dan wel worden aangegeven voor het bekomen van het verzekeringsattest, er hoeft niet voor elke werf afzonderlijk een polis te worden afgesloten, wat de administratie vergemakkelijkt. 
 
Online evaluatietool en gespecialiseerd infocenter
 
Federale Verzekering lanceert eveneens een online evaluatietool, waarmee de aannemer aan de hand van een aantal eenvoudige vragen snel kan bepalen of hij al dan niet onder de verplichting valt. Hij kan rechtstreeks een tarief bekomen en kan online de verzekering afsluiten.
 
De evaluatietool zal tijdens de professionele dagen van Batibouw (22/02 en 23/02) gedemonstreerd worden op de stand van de Confederatie Bouw in de Patio.
 
Naast deze online tool, start Federale Verzekering ook met een gespecialiseerd infocenter waar aannemers verder worden geholpen omtrent hun tienjarige aansprakelijkheid en Construct-10, met deskundig en diepgaand advies. Met dit infocenter bewijst Federale Verzekering eens te meer de bouwverzekeraar bij uitstek te zijn. Het infocenter is vanaf 5 maart bereikbaar op het nummer 0800 14 200.
 
Voor meer informatie over de tienjarige aansprakelijkheid kan u terecht op: www.verzekering-tienjarige.be
 
Voor meer informatie of een interview over dit onderwerp,
gelieve contact op te nemen met Jelle Couder bij Luna:
02 658 02 79 of 0496 83 01 72 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Federale Verzekering
 
Federale Verzekering biedt een volledige waaier aan verzekeringen en financiële producten voor ondernemingen, zelfstandigen en particulieren aan. Dankzij haar bijzondere structuur als ‘onderlinge’ en ‘coöperatieve’ onderneming, zonder externe aandeelhouders, biedt de groep zeer gunstige voorwaarden aan haar klanten en deelt ze haar winst met hen, voor sommige producten*. Federale Verzekering werd in 1911 opgericht door een groep aannemers en is nog altijd de referentieverzekeraar van de bouwsector in België. Haar commerciële netwerk van meer dan 60 adviseurs, 5 gewestelijke zetels en 33 kantoren bestrijkt het hele land.
 
*Meer info vindt u op www.federale.be
TOP