Transporeon: Lage capaciteitsprijs resulteert niet in een daling van de hoge recordprijsindex

   

 

 

Persbericht

 

Contact communicatiepartner:
Anne-Camille Bettens bij Luna
+32 658 02 96
+32 495 59 38 02
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lage capaciteitsprijs resulteert niet in een daling
van de hoge recordprijsindex
 
De vierendertigste editie van de Transport Market Monitor
van Capgemini Consulting en Transporeon beoordeelt
de dynamiek van het Europese transport en goederenvervoer
 
 
Utrecht, 20 februari 2018 – De vierendertigste editie van de Transport Market Monitor (TMM) van Transporeon en Capgemini Consulting onthult dat de minuscule capaciteitsstijging niet resulteert in een daling van de hoge recordprijsindex.
 
Belangrijkste resultaten uit het rapport:
 
  • In het vierde kwartaal van 2017 steeg de capaciteitsindex met 6,4% naar 71.8 ten opzichte van het vorige kwartaal. De indexwaarde van het vierde kwartaal van 2017 is 22,3% lager dan in het vierde kwartaal van 2016.
  • De prijsindex steeg in het vierde kwartaal van 2017 naar een index van 107.9. Dit is een stijging van bijna 6% vergeleken met het derde kwartaal van 2017 (index 101.8). Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016, is de prijsindex gestegen met 14%.
  • De dieselindex steeg met 10% van het derde tot het vierde kwartaal, naar een indexwaarde van 82.7.
  • De European Trade Flow Index daalt naar verwachting met 0,8% in het vierde kwartaal van 2017.
 
Erik van Dort, Supply Chain Director bij Capgemini, merkt op: “Vervoerders hebben goede prijzen gekregen voor hun diensten in 2017, maar het vierde kwartaal is echt uniek. In de elf jaar waarin we transportprijzen evalueren, hebben we nog nooit zulke hoge prijzen waargenomen. Het derde kwartaal lag al dicht tegen een record aan in vergelijking met eerdere derde kwartalen, met uitzondering van het derde kwartaal van 2008 dat hoger lag, maar het vierde kwartaal van 2017 breekt alle recordcijfers in vergelijking met alle voorafgaande kwartalen. Hoewel het eerste kwartaal altijd een traag kwartaal is, zal het interessant zijn om te zien of het tekort aan chauffeurs zal leiden tot hogere prijzen dan normaal in het eerste kwartaal.
 
Oliver Kahrs, Director Business Development bij Transporeon voegt hieraan toe: “De beschikbare transportcapaciteit steeg met 6% in het vierde kwartaal van 2017, maar daalde met bijna één vierde in vergelijking met vorig jaar. Capaciteit zit onder het gemiddelde sinds het tweede kwartaal van 2017. Dit toont aan hoe hard het probleem blijft aanhouden. De tekorten kunnen niet worden opgelost op korte termijn en kunnen zich ontwikkelen naar een blijvende trend. Een intelligente strategiemix in transport executie wordt steeds belangrijker voor verladers.
 
Kijk voor meer informatie over de Transport Market Monitor op: http://www.transportmarketmonitor.com
 
 
 
 
 
°°°
 
 
Noot aan de redactie:
 
Gelieve de Transport Market Monitor in bijlage niet integraal over te nemen op uw website. U kunt verwijzen naar www.transportmarketmonitor.com waar uw lezers de publicatie kunnen downloaden.
 
 
°°°
 
 
Over de Transport Market Monitor
 
De Transport Market Monitor van Transporeon en Capgemini Consulting is een kwartaalpublicatie over de dynamiek van de transportmarkt. De Transport Market Monitor verschaft managers in de logistiek en andere geïnteresseerden inzicht in de ontwikkeling van de transportprijzen en andere mechanismen op de transportmarkt. De index is  gebaseerd op het logistieke platform TRANSPOREON, een platform dat verladers en  ervoerders dagelijks met elkaar in contact brengt voor het uitzetten en aannemen van opdrachten. Gegevens uit dit platform zijn volledig anoniem en worden door Capgemini Consulting geanalyseerd. Dit resulteert in maandelijkse indexcijfers die elk kwartaal worden gepubliceerd.
 

Over Capgemini Consulting
 
Capgemini Consulting is de mondiale strategie en transformatie consulting organisatie van de Capgemini Group, gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van ondernemingen bij belangrijke veranderingen: van innovatieve strategieën tot de uitvoering daarvan, en met niet aflatende aandacht voor duurzame resultaten. Met de nieuwe digitale economie die aanzienlijke storingen en kansen creëert, werkt ons wereldwijd team van meer dan 3500 getalenteerde consultants samen met leidinggevende ondernemingen en overheden om de digitale transformatie te beheersen, gebaseerd op ons inzicht in de digitale economie en ons leiderschap in de transformatie en de organisatorische veranderingen in het bedrijfsleven.
 

Over Transporeon
 
Transporeon is een cloudgebaseerd platform dat wereldwijde samenwerking tussen logistieke professionals aanbiedt. Dit globale platform voor intelligente transport logistiek legt een digitale connectie tussen verladers en vervoerders, en dit resulteert in een slimmer, transparanter en kostefficiënter proces voor goederentransport in de wereld. Door de hele logistieke supply chain te digitaliseren, wordt communicatie en samenwerking geoptimaliseerd in de wereldwijde community van verladers en vervoerders.
Transporeon linkt een globaal netwerk van meer dan 1,000 verladers (producenten, leveranciers en retailers), 65,000 vervoerders (logistieke dienstverleners, 3PLs en expediteurs), en meer dan 100,000 gebruikers in meer dan 100 landen met software-as-a-service oplossingen die beschikbaar zijn in 24 talen. De oplossingen van de Transporeon Group zijn uniek in de markt en zijn inclusief onboarding, consultancy, en meertalige lifetime customer support. Dit verzekert een aangepaste dienstverlening voor elke organisatie, het boost verlader/vervoerder performance en het verlaagt kosten terwijl vervoersmarges worden geoptimaliseerd en CO2 uitstoot wordt vermindert. De Transporeon services zijn ISO-27001 gecertificeerd, en de groep is over de hele wereld aanwezig met kantoren in Europa, Rusland, Azië, en Amerika.
 
Meer informatie: www.transporeon.com
TOP