Joos Print haalt drukpers van Nationale Bank in huis

Persbericht


Communicatiepartner Luna
Jelle Couder 
02 658 02 96
0496 83 01 72
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Joos Print haalt drukpers
van Nationale Bank in huis
 
Nieuwe uitrusting tilt niveau veiligheidsdrukwerk verder omhoog
 
 
Turnhout, 6 februari 2018 – Group Joos koopt voor zijn drukkerij een van de persen van de Nationale Bank van België over. Daarmee versterkt de unit Joos Print zijn positie als een van de Belgische leiders in de productie van veiligheidsdrukwerk.
 
De Nationale Bank van België (NBB) bouwt zijn drukactiviteiten af en doet daarom een aantal activa van de hand. De smalbaanrotatiepers van de NBB werd te koop aangeboden. Print- en communicatiebedrijf Group Joos slaagde erin om de pers over te nemen.
 
De nieuwe pers moet Joos Print in staat stellen om zijn veiligheidsdrukwerk naar een nog hoger niveau te tillen. De pers kan immers een veelvoud aan veiligheidskenmerken aanbrengen op papier, zoals irisdruk en reliëfdruk. Bovendien kan er met tal van veiligheidsinkten gedrukt worden. In lijn met het drukken kunnen de documenten ook genummerd worden of voorzien worden van een unieke QR- of barcode. “We kunnen er eigenlijk alle beveiligde documenten mee drukken, alleen geld is geen optie”, zegt Tom Vermeiren, Plant Manager van Joos Print. 
 
Een van de klanten van Joos Print die de aankoop van de nieuwe pers zal appreciëren is de KU Leuven. “Wij bij Joos Print drukken alle diploma’s voor de universiteit”, zegt Roel Malfait, Sales Manager bij Joos Print. “Daarnaast kunnen we met de pers identiteitsdocumenten, rijbewijzen, cheques of allerhande certificaten drukken.
 
Dankzij de aankoop kan Joos Print nieuwe markten aanboren voor veiligheidsdrukwerk. Daarbij wordt verder gekeken dan uitsluitend België en Nederland. “Voor ons veiligheidsdrukwerk hebben wij de ISO14298-standaard, het certificaat voor de productie van beveiligd drukwerk”, zegt Sales Manager Roel Malfait. “Samen met de drukkerij van Bpost, waar de postzegels worden gedrukt, zijn wij de enigen in België met dit certificaat. Dankzij deze investering is Joos Print in staat om ook succesvol te zijn op buitenlandse markten.
 
Uniek exemplaar
 
De drukpers van de NBB is in erg goede staat. De Nationale Bank heeft het toestel de afgelopen jaren steeds up-to-date gehouden. “Zo werd bijvoorbeeld vorig jaar nog de PLC-sturing van de machine volledig vernieuwd”, aldus Tom Vermeiren. “De aanschaf van deze pers was voor ons een mooie opportuniteit en we zijn blij dat we deze kans gegrepen hebben.
 
 
 
Roel Malfait, Sales Manager bij Joos Print en Tom Vermeiren, Plant Manager van Joos Print
 
 
 
 
De smalbaanrotatiepers van de NBB overgenomen door Joos Print
 
 
 
 Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact op te nemen
met Jelle Couder bij Luna: 02 658 02 96, 0496 83 01 72, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Group Joos
 
Group Joos is van de toonaangevende Belgische bedrijven in de grafische sector. Het bedrijf werd in 1935 opgericht door Jos Joos en is na meer dan 80 jaar nog steeds een familiebedrijf. Group Joos heeft vestigingen in Turnhout en Haasrode. Group Joos stelt 230 mensen te werk en heeft een jaaromzet van 40 miljoen euro (2017).
 
Group Joos overkoepelt drie eigen units, die elk een specifiek deel van de markt bespelen. Joos Print verzorgt klassiek drukwerk, van standaard administratieve formulieren tot complexe toepassingen. Joos Connect specialiseert zich in geïndividualiseerde communicatie en Joos Hybrid biedt een omnichannel-oplossing voor transactionele communicatie. 
TOP