David Morias treedt toe als partner bij Expense Reduction Analysts

Persbericht


Contact communicatiepartner:

Anke Claassen bij Luna
Tel +32 2 658 02 92
GSM +32 486 46 34 08
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
http://www.luna.be

 

 

David Morias treedt toe als partner
bij Expense Reduction Analysts

 

De aanwerving bevestigt de trend dat bedrijven
minder energie willen consumeren

                 

Mechelen, 20 april 2017- Internationaal energie-expert David Morias treedt toe als partner bij Expense Reduction Analysts (ERA). Met de komst  van Morias in het team van ERA-consultants verwerft het bedrijf extra knowhow op het gebied van energy en facility management.

Nu de wereld overschakelt naar schonere energie, zullen veel bedrijven de komende jaren energiezuiniger worden. Met de komst van Morias haalt ERA de juiste persoon in huis om bedrijven bij die transitie te ondersteunen. Als deskundige op het gebied van energie-efficiëntie en automatisering van elektriciteitsnetwerken (Smart Grid), zal Morias in zijn nieuwe rol bedrijven adviseren over het terugdringen van hun energieconsumptie en bij de productie van nieuwe energie.

Door de klimaatdoelstellingen en de toenemende politieke steun om deze ook daadwerkelijk na te streven, staat schonere energie bij veel bedrijven hoog op de agenda”, zegt Johan Van Delm, managing partner bij ERA. “Kostenbesparing door het terugdringen van de energieconsumptie is een complex proces dat veel expertise vergt. Met de komst van David Morias halen we zijn unieke kennis naar de Belgische markt.

ERA werkt met een franchisemodel waarin specialisten met verschillende expertises nauw samenwerken en bedrijven helpen om hun kosten te reduceren. “Dit concept spreekt mij enorm aan. Het model geeft mij de mogelijkheid om mijn eigen ideeën verder te ontwikkelen en in praktijk te brengen”, zegt David Morias. “Om te kijken wat voor een specifiek bedrijf de beste Return On Investment is, vergelijken we alle verschillende componenten en mogelijkheden die zullen leiden naar minder energieverbruik en dus lagere kosten. Denk bijvoorbeeld aan het opwekken van eigen energie door het omzetten van stoom in elektriciteit of de uitvoering van een smart energiemanagementsysteem.”


Morias  heeft meer dan veertien jaar internationale ervaring bij o.a. AREVA T&D, Tractebel Engineering en Siemens. Voor Siemens Noord-Afrika werkte hij onder andere als afdelingshoofd Infrastructure & Cities. In deze functies ontwikkelde hij nieuwe activiteiten op het gebied van Smart Grid, Rail Systems en Mobility & Logistics.

 


Davis Morias
, Partner bij Expense
Reduction Analysts

 

 

Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact
op te nemen met Anke Claassen bij Luna:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02 658 02 92, 0486 46 34 08

 


Over ERA

Expense Reduction Analysts (E.R.A.) werd in 1992 opgericht als een internationaal adviesbureau en is vandaag actief in 30 landen. De consultants van E.R.A zijn gespecialiseerd in het terugdringen van niet-strategische bedrijfskosten. Dankzij haar “No cure, no pay” formule, kent E.R.A. een groeiend success: de organisatie telt momenteel wereldwijd meer dan 700 consultants, waarvan 275 in Europa en 14 in België.  In 2017 verwacht de organisatie een mondiale omzet van 100 m€. De Belgische klantenlijst vermeldt intussen namen uit een zeer brede waaier van sectoren, zoals de retail- (Decathlon), media- (JCDecaux), financiële (Bank Degroof Petercam), industriële (Knauf), IT services (Cegeka), zorg- (Onafhankelijke Ziekenfondsen) en non-profit sector (Koning Boudewijn Stichting).

TOP