Marie

Leer onze collega Marie beter kennen in persoonlijke 5 vragen

1. Wat is je favoriete kunstwerk en wat betekent het voor jou?

Ik ben geen grote kunstkenner, maar twee werken zijn me bijgebleven.

Een paar jaar geleden bezocht ik het Mauritshuis in Den Haag. Ik zag daar het “Meisje met de parel” van Vermeer. Ik was overweldigd door de schoonheid van het schilderij.

Hetzelfde gevoel had ik met “Guernica” in Madrid. Ik ben niet bepaald een fan van Picasso, maar ik had het schilderij op school voor de eerste keer ontdekt en hoewel ik het erg interessant vond, sprak het schilderij me nooit erg aan. Pas toen ik eenmaal voor het werk stond in Madrid, kon ik mijn ogen er niet van afhouden. De structuur van het schilderij en de context errond boeiden me enorm.

2. Waar is je liefde voor paarden ontstaan?

Ik weet niet precies waar die passie vandaan komt.

Toen ik tien jaar oud was, leerde ik voor het eerst met paarden omgaan tijdens een eerste stage. Nadien vergezelde mijn oma me een keer per week naar de manege. Elke avond als ik in slaap viel, somde ik alle namen van de paarden in de stal op en zei ze welterusten. Al heel snel begon ik in stallen te werken om meer te kunnen rijden en daarna om mijn eerste paard te kunnen kopen dat ik nog steeds heb.

Paarden liegen niet, ze zijn heel eerlijk. Ze hebben ons meteen door. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid. Met sommige paarden klikt het niet en met anderen bouw je een band op die een leven lang meegaat.

Mijn eigen paard is erg gevoelig voor hoe ik me voel. Hij kan afvallen als het niet goed met me gaat of juist in topvorm zijn als het mij goed gaat ondanks zijn 26-jarige leeftijd. Paarden betekenen veel voor mij.

Ik kan mijn passie nu ook delen met mijn tienjarige dochter die mijn oude paard berijdt en verzorgt. Dat is echt superleuk om te zien!

3. Welke waarden zijn belangrijk voor jou?

De belangrijkste waarde voor mij is vriendelijkheid. Het is een waarde die me energie geeft, die me vooruit drijft en die ik elke minuut van mijn leven probeer toe te passen met mijn familie, mijn vrienden en mijn paarden, de drie pijlers van mijn leven.

Ik ben ook erg gehecht aan respect, rechtvaardigheid en eerlijkheid. Ik heb er veel moeite mee als een van deze drie waarden niet gerespecteerd wordt tegenover mij, maar ook tegenover anderen.

Het leven vereist ook veel moed van ons, dus deze waarde maakt deel uit van mijn dagelijks leven. Ze helpt me om alle andere waarden toe te passen op diegenen van wie ik houd.

Tot slot speelt spiritualiteit een belangrijke rol in mijn leven. Ik heb het geluk dat ik het regelmatig kan beoefenen tijdens mijn yogasessies. Het vult het leven met vriendelijkheid en moed. De cirkel is rond. ????

4. Wat geeft jou energie en waarom?

Ik ben erg afhankelijk van mijn slaapkwaliteit. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat ik met veel energie aan de dag kan beginnen. Daarnaast zijn mijn kinderen mijn grootste bron van energie. Bij hen zijn en het leven met hen delen, geeft me elke dag een boost.

Ook sporten (wandelen, hardlopen, paardrijden en yoga) zorgt ervoor dat ik mijn hoofd kan leegmaken en vol energie mijn sessie kan afsluiten.

5. Hoe bereid je je fysiek en mentaal voor op je mei-uitdaging (de Oxfam Trailwalker Challenge*)?

Ik heb drie geweldige wandelpartners die veel regelen op het vlak van technische voorbereiding van de trail. Ik vertrouw hen omdat ze veel meer ervaring hebben dan ik en ze al hun kennis met me willen delen. Ik heb echt geluk met zo’n zorgzaam team.

Op fysiek vlak ben ik in januari beginnen trainen. Ik begon met 10 km en bouwde dat elk weekend op om uit te komen op een dagtraining van 50 km en een nachttraining van 35 km.

Op mentaal vlak is het een project waar ik trots op ben. Het stelt me in staat om een duidelijk doel te hebben en dit te delen met mijn team. Tot slot zullen mijn beste vriendin en mijn dochter aanwezig zijn langs het parcours om mij te steunen en om de laatste 7 kilometer samen af te leggen. Ik weet dat het me enorm veel energie zal geven.

*De Oxfam Trailwalker Challenge is een sportieve uitdaging waarbij je in een team van 4 personen 100 km aflegt in het Grote Woud van Saint-Hubert om geld in te zamelen voor Oxfam-projecten wereldwijd.

Wil je ook de verhalen van jouw collega’s delen om jouw “employer branding” te verbeteren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Het Luna-team helpt je graag verder!